Cannelloni met rucola en courgette

Deze maand is er een nieuw initiatief gestart vanuit de Nederlandse foodbloggers: De foodblogswap. Het idee is heel simpel, iedere maand kook je 1 recept van een andere foodblogger en daar blog je over. Hartstikke leuk en lekker! Want het is absoluut geen straf om te neuzen tussen al die …

Deze maand is er een nieuw initiatief gestart vanuit de Nederlandse foodbloggers: De foodblogswap. Het idee is heel simpel, iedere maand kook je 1 recept van een andere foodblogger en daar blog je over. Hartstikke leuk en lekker! Want het is absoluut geen straf om te neuzen tussen al die heerlijke recepten van de collega foodbloggers 

Eitje kookt
Deze maand mocht ik een gerecht kiezen van de blog van mir(Eitje) kookt. En dat was nog best lastig, want ik vond een hoop lekker. Je kunt aan de blog van Mireille zien dat ze veel passie voor eten heeft en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Haar lievelingsplek is de keuken en ze kan soms best (I quote!) een eitje zijn. Vandaar de leuke naam van haar blog 😉 Wat ik erg leuk vind aan haar blog is dat ze bij ieder recept niet alleen een wijn-, maar ook een muziektip geeft. 

Ik koos voor haar cannelloni met rucola en courgette. En ik heb enorm mijn best gedaan om netjes volgens het recept te koken. Iets waar ik normaal echt niet goed in ben, maar deze keer is het best goed gelukt. Ik heb alleen niet de basilicum gebruikt. Want ik dacht dat ik nog basilicum in huis had, maar dat bleek koriander te zijn. En dat zou het gerecht een hele andere smaakbeleving hebben gegeven. Dus je begrijpt, die heb ik maar even in de koelkast laten liggen 😉

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 6 bladen verse lasagna
– 1 courgette
– 1 teentje knoflook
– 200 gr rucola

– 250 gr ricotta
– scheutje volle melk


– 75 gr Parmezaanse kaas

– 1 takje rozemarijn

– versgemalen zwarte peper
– zeezout
– olijfolie

Wat je gaat doen
Kook de lasagna bladen even kort voor in een pan kokend water met olijfolie. Voor verse lasagna bladen hoef je dit maar een minuutje te doen. Kook ze per 4 stuks en spoel ze gelijk koud af om het nagaren te stoppen. Als je voorverpakte lasagne bladen gebruikt, kook ze dan volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 175gr en vet een platte ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie.

Snijd de courgette in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Houd circa 12 blaadjes rucola apart, hak de rest van de rucola grof en hak de rozemarijn takjes fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes courgette met knoflook op middelhoog vuur totdat ze een bruin laagje hebben. Laat niet te zacht worden. Schep de courgette uit de pan en doe de gehakte rucola in de pan. Bak dit heel kort (max 2 minuten) totdat de rucola iets geslonken is. Schep ook uit de pan.

Roer de ricotta los met een scheutje melk, flink wat peper en een snuf zout. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven en roer goed door.

Houd 2 volle eetlepels van de courgette apart en schep de rest samen met de gebakken rucola en gehakte rozemarijn door het ricotta mengsel. Goed mengen. Schep 2 eetlepels hiervan op de bodem van de ovenschaal en smeer dit uit.

Om de cannelloni te maken leg je een velletje lasagna op je werkblad en hier schep je in het midden een lepel van het ricotta mengsel op. Smeer dit naar de zijkanten uit en rol daarna het velletje op tot een kokertje. Maak van de overige 5 bladen ook cannelloni’s en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Houd ongeveer 4 eetlepels van het mengsel over en smeer die uit over de bovenkant van de cannelloni’s.

Strooi hier de overgebleven courgette blokjes over en de takjes rucola. Rasp de andere helft van de Parmezaanse kaas en strooi dit ook erover.

Zet de ovenschaal zo’n 20-25 minuten in de oven totdat er een bruin korstje is ontstaan.

Het eindoordeel
Wat een heerlijk gerecht! Ik ben echt heel blij dat ik hiervoor heb gekozen en ik weet nu al dat dit vaker op tafel komt. De rucola doet het heel goed. De peperige smaak geeft een lekkere bite.

Het grappige vond ik dat Mireille aangaf dat het een bewerkelijk gerecht is. Terwijl ik dat dus helemaal niet zo heb ervaren. De voorbereidingen waren in nog geen 20 minuten gedaan en dan hoeft het gerecht alleen nog maar in de oven. Dus dit is voor mij ook een ideaal gerecht om doordeweeks te maken.

Thanks Mireille voor je heerlijke gerecht en op naar de volgende foodblogswap!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer