Foodblogswap: Sticky citroen brownie van SJ Kitchen

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap. Geweldig initiatief van de Nederlandse foodbloggers om van elkaars blog te koken. Je neemt daardoor toch wat beter de tijd om goed naar een andere site te kijken. Het verrast en inspireert!  SJ Kitchen Voor april was ik ‘toegewezen’ aan de …

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap. Geweldig initiatief van de Nederlandse foodbloggers om van elkaars blog te koken. Je neemt daardoor toch wat beter de tijd om goed naar een andere site te kijken. Het verrast en inspireert! 

SJ Kitchen
Voor april was ik ‘toegewezen’ aan de blog van SJ Kitchen. Onder haar logo staat ‘Voor een (over)dosis zoet en meer…’. Nou haal die haakjes maar weg, want een overdosis zoet is het. Heerlijk! Ik wist gelijk dat ik iets zoets van haar site ging maken en de keuze was vrij snel gemaakt toen ik de ‘Tangy Lemon Squares’ zag. Ze zagen er niet alleen hemels lekker uit, ik was ook verrast door de kleine hoeveelheid ingredienten. Oftewel, zo klaar en maximaal resultaat. Daar hou ik van. 


Ik heb een tijdje zitten dubben hoe ik dit gebakje zou gaan noemen in het Nederlands. Het heeft iets weg van boterkoek, van cheesecake en van brownies. Maar ik kan het moeilijk ‘Citroen boterkoekachtige met cheesecake topping en brownie vorm’ noemen. Dus ik heb maar gekozen voor Sticky citroen brownies.


Wat je nodig hebt
– 200gr boter, op kamertemperatuur
– 40gr poedersuiker
– 185gr bloem
– 3 scharreleieren
– 220gr suiker
– 2tl vers citroenrasp
– 125ml vers citroensap

Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 180gr. Vet een brownievorm goed in en zet deze apart. 

Neem een schaal en klop hierin de boter met de poedersuiker tot een glad en romig mengsel. Voeg dan 150gr bloem (bewaar 35gr voor later) toe en roer goed door tot een dik cakebeslag. 

Schep het beslag in de vorm en plaats deze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.  De onderkant van de brownie wordt daardoor wat steviger en dat geeft een heerlijk contrast met de wat meer zachte bovenlaag die je nu gaat maken. 

Doe de 35gr bloem, 3 eieren, suiker, citroenrasp en -sap bij elkaar in een kom en mix dit tot een glad beslag. Giet dit over de voorgebakken bodem heen en zet de vorm dan weer terug in de oven voor nog circa 20 minuten. 

Doe na 15 minuten alvast een gaarheidscheckje. Als je met je vinger op de bovenkant drukt, moet het stevig aanvullen, maar het moet wel lekker meeveren. Dan heeft het de ideale garing en kan de brownie eruit. 

Het eindoordeel
Wat een fantastische keuze! Want deze zijn echt zo ontzettend lekker… Toen de brownie was afgekoeld, heb ik geloof ik 3 stukken achter elkaar opgegeten (ssttt, niet verder vertellen). 

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik even mijn twijfel had terwijl ik bezig was. Misschien kwam het door de simpelheid van het recept waardoor ik me afvroeg of het wel echt goed zou lukken en lekker zou zijn. Maar mijn zorgen waren zwaar ongegrond. Top recept dit! Ik heb wel iets meer boter toegevoegd dan in het originele recept. 

Je hebt een fijne zoete blog Sanne! Ik kom zeker nog eens buurten 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer