Foodhallen Amsterdam is geopend!

Het is zover. Na een opening van de Rotterdamse Markthal is nu ook de Foodhallen Amsterdam geopend met een spectaculair feest afgelopen dinsdag. Ik kon helaas niet bij de opening aanwezig zijn dus ik reis na de vakantie snel af naar Amsterdam om zelf een vorkje te prikken. Het idee dat je in 1 enorme ruimte kunt genieten van bites van gepassioneerde horecaondernemers is voor mij helemaal het einde.

Zijn jullie zelf al bij de Foodhallen geweest? Ben erg benieuwd wat jullie favoriete spots zijn, laat het me zeker even weten!

Foodhallen Amsterdam is geopend_2

Het concept van de Foodhallen is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals in andere grote internationale steden. Er worden in de Foodhallen diverse bites aangeboden die je daar ook direct kunt eten. Dit past helemaal binnen een ‘big city life’. Tijdens de lunch, na het werk of in het weekend is dit de nieuwe ‘place to be’ om in een authentieke industriële sfeer een hapje en drankje te nuttigen. De Foodhallen is gevestigd in een oude tramremise die volledig is gerenoveerd en verbouwd tot ‘De Hallen Amsterdam’ in Amsterdam West. Dit complex huisvest diverse ondernemingen waaronder een bioscoop, hotel, TV, studio’s, bibliotheek, ambachten centrum, culturele organisaties en horeca; Brasserie Halte 3, Meat West en de Foodhallen.

Foodhallen Amsterdam is geopend_3

In de Foodhallen vind je de volgende horeca concepten onder 1 dak:

The Butcher

Foodhallen Amsterdam is geopend_the butcher

Een stijlvolle burger bar met hoogwaardige burgers die a la minute worden bereid met de meest verse ingrediënten. De chefs kiezen voor vlees van de allerbeste kwaliteit – Aberdeen Angus rund – en gaan 100% voor het maken van de ultieme burger.

De Ballenbar

De Ballenbar richt zich op het verkopen van culinaire bitterballen met de stempel “Dutch Original”. Naast de bekende smaken en ingrediënten streven ze ernaar gastronomische invloeden te betrekken bij het maken van dit “oer Hollandse product”. Hier vind je in de toekomst ook andere wisselende streek of typisch Hollandse producten.

l’Entrecôte Mobile

l’Entrecôte Mobile is de snelle verschijningsvorm van het beproefde restaurant L’Entrecôte et les Dames in de van Baerlestraat. Naast een rondreizende omgebouwde HY Citroën heeft l’Entrecôte Mobile nu permanent een uitstalling in de nieuwe Foodhallen. Daar verkopen ze hun specialiteit, de Franse ‘Steaksandwich’ (€5,-). Die bestaat uit een krokant geroosterd broodje met gesneden biologische entrecôte en hun zeer geheime botersaus.

Việt View

Foodhallen Amsterdam is geopend_viet view

Việt View is de spot in de Foodhallen waar je terecht kan voor lekkere en gezonde Vietnamese streetfood: verschillende soorten Bánh mì (op de Vietnamees geïnspireerde belegde baguettes) en Gỏi cuốn (verse lenterollen). Daarnaast zullen er op periodieke basis ook andere Vietnamese lekkernijen aangeboden worden.

Wild Moa Pies

Foodhallen Amsterdam is geopend_wild moa pies

Wild Moa Pies is de enige ‘pie’ winkel in Amsterdam waar je de echte originele Nieuw-Zeelandse/Australische pie kan kopen. De pies zijn gemaakt met vlees of juist vegetarisch. Een favoriet onder de Wild Moa Pies klanten is de typisch Australische Down Under Pie.

Jabugo

Jabugo Bar Iberico brengt het beste van Spanje naar de Foodhallen Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan een sandwich met exclusieve Iberico ham. Niet alleen proef je dat het bomvol smaak zit, ze vertellen je bij Jabugo ook nog graag hoe dat komt. Jabugo voorziet je ook van alle lekkernijen voor een heerlijke tapas avond thuis.

Friska

Friska’s zijn gezonde rollen met verse ingrediënten. Gemakkelijk, betaalbaar, direct mee te nemen en met één hand op te eten. De standaard keuze is ruim, maar je kunt ook je eigen rol samenstellen. Kies je favoriete soort wrap en stel je eigen vulling samen uit verschillende graan soorten en verse groentes. Alle ingrediënten zijn biologisch en van zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel.

Yogen Früz

Foodhallen Amsterdam is geopend_yogen fruz

De biologische bevroren yoghurt van Yogen Früz bevat substantieel minder calorieën, suikers én vet dan (schep)ijs, en is ook nog eens erg lekker. Hier hebben ze een aanbod vol fruitige en frisse FROYO’s waar je uitgebreid van kan genieten. Iedereen kan zijn of haar eigen FROYO samenstellen met 8 overheerlijke en steeds wisselende smaken, diverse fruit en snoep toppings en verschillende sauzen.

Maza

Foodhallen Amsterdam is geopend_maza

Bij Maza maken ze humus en verschillende soorten falafel, salades en sauzen geïnspireerd op de Middellandse zee. Bij hun stand kan je komen proeven hoe heerlijk en verrassend vegetarisch eten kan zijn, want de gerechtjes worden niet alleen gemaakt zonder vlees en vis, ze zijn er ook in heel verschillende smaken en soorten – precies zoals ze altijd traditioneel waren bedoeld. Hier kun je ook alles mee naar huis nemen.

BBROOD

BBROOD is brood in al zijn eenvoud. Ambachtelijk en puur desembrood, dagelijks met veel plezier gebakken. In de Foodhallen bieden ze voor elk moment van de dag iets lekkers. Van een croissantje om de dag mee te beginnen of een koek voor bij de koffie tot stoere belegde boterhammen, brood gevuld met soep of een BBROOD borrelplankje.

Meneer Temaki

Meneer Temaki: de eerste ‘Temakeria’! Meneer Temaki wijdt zijn leven vol overgave aan temaki sushi rolls. Hij rolt de temaki vers waar je bij staat. Zo serveert hij een gezond tussendoortje van knapperige nori, zachte rijst en een mix van verse ingrediënten. Met creatieve recepten geeft hij een gedurfde draai aan de temaki.

Caulils Kaas

Foodhallen Amsterdam is geopend_caulils kaas

Bij Caulils Kaas draait het om kaas. Kaas in tosti’s, kaas op een plankje, kaas fondue, kaas raclette, kortom: gerechten met kaas. Stuk voor stuk met smaak bereid en met aandacht geselecteerd. Een altijd wisselend assortiment passend bij het seizoen en het moment van de dag. En je kunt er ook gewoon een heerlijk stuk ambachtelijke boerenkaas kopen.

Bulls and Dogs

Bij Bulls & Dogs hebben ze de standaard kleffe hotdog in een nieuw jasje gestoken en deze omgetoverd tot een funky snack. De hotdogs bestaan uit knapperige Duitse pretzel broodje met verschillende zelfgedraaide worsten, van lams-, rund,- varkensvlees en zelfs van vis, die elk hun eigen unieke sauzen en toppings hebben.

Green Brothers

Foodhallen Amsterdam is geopend_green brothers

Het concept van Green Brothers bestaat in de basis uit vegetarische hapjes. broodjes. soepen, salades, frittata’s en groentetaarten. Bij een aantal gerechten wordt gebruik gemaakt van een revolutionaire vleesvervanger van Nederlandse bodem. Ook voor kinderen hebben ze speciale gerechten op de kaart.

Pink Flamingo

Vanuit de Foodhallen serveert Pink Flamingo de meest unieke pizza’s van Amsterdam. Verwacht hier geen standaard pizza’s, maar pizza’s die een traditionele Italiaanse bodem combineren met creatieve toppings van over de hele wereld. Denk Cubaans gegaard varkensvlees, pizza paella, verse vijgen of Indiase spinazie. Je kan je pizza(slice) aftoppen met verse, zelfgemaakte toppings zoals houmous, rucola of chutney.

Shirkhan

Een authentiek en high-end Indiaas Mumbai ‘street food’ concept. Het traditioneel Indiase ‘food concept’ is gericht op een typisch Indiase kookmethode waarbij een ‘tandoor’ wordt gebruikt. Een ‘tandoor’ is een cilindervormig klei of metaal oven dat gebruikt wordt om te koken of te bakken. Deze kookmethode draait om vers eten gemaakt ‘a la minute’.

The Rough Kitchen

Foodhallen Amsterdam is geopend_the rough kitchen

The Rough Kitchen is een concept van twee carnivoren in hart & ziel. Ze grillen, smoken en braden. Met een voorliefde voor (ras)varkentjes van goede komaf. Het liefst van kop tot staart. Zoals de prijswinnende slow-cooked pulled porc sandwich. Maar ook sticky spareribs en andere mooie delen van het varken worden in de Foodhallen gepresenteerd.

Pasta di Mamma

Pasta di Mamma is een plek waar je heerlijk Italiaans kan eten: gezond, lekker en betaalbaar Het is ook een plek voor een goed glas wijn en lekkere antipasti. Op de menukaart staan verse panini, salades en pasta’s.

Petit Gâteau

Petit Gâteau serveert kleine taartjes van 6 cm doorsnee in oneindig veel smaken en kleuren. Zoet, hartig en de la saison. Chocolade, framboos, praliné, caramel, pistache, citroen, abrikoos en vanille, prei met spek, ui met kaas, champignons met sjalotjes, courgette met kaas, quiche lorraine, ratatouille en nog veel meer…

Filiz Manti

Filiz Manti is een authentiek Turks horeca concept en serveert pure, Turkse specialiteiten.

Bron foto’s: Foodhallen Amsterdam, The Rough Kitchen

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Foodhallen Amsterdam is geopend!”