Francesca geeft weg: verwenpakket van Foodelicious + Review

Op deze Moederdag geef ik alweer mijn 3e cadeau weg vanwege het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! En wat voor een cadeau: een gigantisch verwenpakket van Foodelicous Food & Gifts uit Rotterdam. Mijn favoriete delicatessenwinkel! Afgelopen week ben ik bij ze op bezoek geweest en heb het pakket gevuld met al mijn favorieten. Dus ik weet wat ik weggeef, sterker nog…ik zou ‘m zelf ook wel willen hebben 😉

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_2

Waarom ik zo gek ben op Foodelicous

Zo’n 1,5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Foodelicous. Met Herman, een van de eigenaren, via Twitter. Zoals velen raakte ik in de ban van al het lekkers wat ik al twitterend voorbij zag komen en reisde op een dag af naar Rotterdam. Bij binnenkomst wist ik al gelijk dat mijn reis niet voor niets was geweest, want wat een mooie zaak! Samen met zijn vrouw Jaime hebben ze Foodelicious in 2007 opgericht en zijn ze nu een begrip in Nederland als het gaat om olie, azijn en delicatessen.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_3

De winkel is gebouwd op pure passie, ambacht en smaak. Letterlijk en figuurlijk, want mocht je ooit beneden in de catacomben komen en alle voorraad olie en azijn zien staan dan weet je precies over wat voor ‘fundament’ ik het heb. Ieder product in de winkel is geproefd, getest en goed bevonden door Herman en Jaime voordat het wordt verkocht. Ze reizen heel Europa af voor de mooiste producten en laten veel ook zelf maken. Inmiddels ben ik niet meer weg te slaan uit de winkel en maak nu ook speciaal voor hen recepten met producten uit de winkel. Er hangt zelfs al een recept van mij in de winkel, hoe leuk is dat 🙂

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_4

De oliebaron en azijnjuwelier van Nederland

Het paradepaardje van Foodelicious is hun gigantische olijfolie- en azijncollectie. Niet voor niets wordt Herman de oliebaron en azijnjuwelier van Nederland genoemd. Zij laten veel van hun olie- en azijnvariaties zelf maken door boeren in het buitenland en dat resulteert in een sublieme smaak. Met unieke variaties, zoals bijvoorbeeld een rode bietenazijn, rode basilicumazijn en balsamicoazijn met bloedsinaasappel.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_5

En wat te denken van hun truffelolie, met echte truffel! Herman is er jaren mee bezig geweest en heeft uiteindelijk de boer in Italië gevonden die voor hen op bestelling een olie maakt met echte truffel. Uiteraard staat er een flesje van bij mij thuis en je kunt er echt alles mee. Wil je een ‘gewoon’ flesje olijfolie dan ben je bij hen ook aan het goede adres. Want ze hebben prachtige extra vergine olijfolies uit Italië, Spanje en Griekenland. Een wand vol met grote blikken nodigt je uit om te ruiken en proeven. Vervolgens wordt jouw favoriete soort getapt in een mooie glazen fles. De prijzen van deze oliesoorten zijn trouwens heel schappelijk doordat ze zelf importeren, vanaf € 8,- voor een flesje van 225ml.

Wat vind je er nog meer?

Nou, heb je even? Er is zoveel heerlijks te vinden bij Foodelicious dat ik er altijd minimaal 1,5 uur voor uittrek om de winkel te bezoeken. Proeven is ook vast onderdeel, want er staat altijd iets lekkers op de toonbank.

Naast de olie- en azijncollectie vind je er alles op het gebied van sauzen, mosterd, kruiden, droge pastasoorten en geconserveerde tomaten (van blik tot saus). Mooie wijnen, frisdranken van Fentimans, Rotterdamsche Kaas, een wand vol echte geurige thee, gedroogde en verse worst, ambachtelijke chips & dips en handgemaakte Italiaanse koekjes. Er is ook een flinke collectie gifts van kookboeken tot serviezen en bijzondere producten voor kinderen.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_6

En dan de chocolade…oh la la, die chocolade! Je vindt er een wand vol met de allerlekkerste chocolade. Met bijzondere truffelsoorten, gedroogde mango gedipt in chocolade en de nieuwe collectie buchée’s, dat zijn iets grotere bonbons. En dat is maar goed ook, want dan kun je langer genieten van die bizar lekkere smaken zoals dubbel chocolade met framboos, witte chocolade met marsepein en baileys en de truffel van pure chocolade met echte truffel.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_7

Sinds kort hebben ze ook een grote kaasvitrine in de winkel erbij. Met onder andere fijne brie, comté, Nederlandse kazen en truffelkaas. Ook een versie met paprika, truffel en kruiden. Onze peuter thuis at deze achter elkaar op.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_8

Je kunt bij Foodelicious ook gemakkelijk online bestellen via hun website. Dat is heel handig voor als je weer wat nieuws wilt bestellen, maar toch zou ik iedereen aanraden om ook een keer echt naar de winkel in Rotterdam te gaan 🙂

Maak kans op een mega verwenpakket van Foodelicious!

Zoals gezegd, afgelopen week vulde ik een grote mand met al mijn favorieten. En je maakt kans om deze heerlijke mand te winnen!

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_1_uitgelicht

Dit is wat je erin vindt:
– Foodelicious truffelolie (uiteraard!)
– Foodelicious mango azijn
– Foodelicious balsamicoazijn met bloedsinaasappel
– Lumaconi gigante (grote pastaschelpen)
– Truffel chips
– Stonewall country ketchup
– ‘De smaak van’ truffel mayonaise
– Fentimans Mandarin and Seville orange jigger (gebrouwen limonade)
– Salted peanut caramel crackers
– Rotterdamsche sinaasappel confiture met wortel & kardemom
– Rotterdamsche kaas, 2 jaar gerijpt
– San Marzano tomaten uit blik (de echte!)
– Assortiment ambachtelijke Italiaanse koekjes
– Assortiment Foodelicious chocolade truffels
– Assortiment Foodelicious bonbons
– En…de nieuwe collectie buchée’s

Zo, als dat geen genieten wordt dan weet ik het niet meer! Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij dit verwenpakket zo graag wilt winnen. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van zondag 11 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes en geniet van de heerlijke delicatessen!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Francesca geeft weg: verwenpakket van Foodelicious + Review”

 1. Een tijdje zitten twijfelen, maar ik denk dat ik wel een goede reden heb 🙂

  Mijn vrouw is inmiddels 29 weken zwanger van een tweeling, alleen dat is al een cadeau waard 🙂 Het is alleen nog een betere reden om haar dit cadeau te geven omdat ik de zaterdag naar Hemelvaart ook nog even 10 dagen naar Zuid Afrika moet. Naast de stress (het zal toch niet beginnen als hij in ZA zit) moet ze ook onze jongste nog een beetje in bedwang houden die zijn peuterpubertijd goed misbruikt om mama goed dwars te zitten… Kortom, een overlevingspakket voor deze tien dagen gun ik haar van harte!

 2. Wat een geweldige winkel! Jammer dat de leuke winkels altijd zo ver weg zijn! Echt een droom om zelf ooit zo’n soort winkel te hebben.
  Ik ben gek op koken en lekker eten, en met het pakket zou ik me helemaal kunnen uitleven in onze nieuwe keuken!

 3. Hier hoef je toch geen reden voor op te geven!!! *kwijl* Wauw, wat een fantastisch pakket!
  Dat wil ilk graag winnen!

 4. Met deze mooie producten wil ik veel lekkers maken in mijn nieuwe fantastische keuken.

 5. Eerlijk is eerlijk ik wil het graag winnen gewoon om mezelf eens lekker extra te verwennen!! 🙂

 6. Ow Wat een winkel! en wat een pakket! die zou ik graag winnen zeg!! Daar kan ik weer hele speciale recepten mee uitprobreren!! Die wil ik graag winnen!

 7. Wat een verwennerij! Ech heerlijk om steeds te kijken wat er te winnen valt en ik word er enorm hebberig van. Dus kom maar door deze kant op met dit fantaschtishe pakket!!

 8. Ik vind dit pakket zoals jou blogs : heerlijk, eerlijk, kerstgevoel, smullen, zalig, uitnodigend, informatief, leuk, lekker, fantastisch, smullen, aangenaam, bekoorlijk, buitengewoon, enig, excellent, fijn, genotvol, hemels, lekker, magnifiek, prettig, prima, smakelijk, tevredenstellend, verrukkelijk, voldoening gevend, weldadig, kostelijk, lekker, lekkertjes, smakelijk, uitmuntend, verrukkelijk, zalig, glorieus, groots, kostelijk, luisterrijk, majestueus, prachtig ,bevredigend, delicieus, deugdelijk, goed, overheerlijk, wel!!

  Succes en groetjes,
  Caroline de Greef

 9. Het verwenpakket zou ik graag willen winnen en (hoewel ik hem heel graag zelf zou willen hebben) weggeven aan mijn moeder. Mijn moeder heeft op dit moment een zware periode in verband met ziekte. Haar kan ik zo nu en dan verwennen met een lekkere feestmaal. Geregeld komen jouw recepten dan voorbij. Hoewel koken op dit moment voor haar lastig is, geniet zij wel van heerlijk eten. Met dit soort prachtige producten kan ik haar extra verwennen. Iets waar zij enorm van kan genieten in deze periode…

Reacties zijn gesloten.