Francesca’s bootcamp challenge – day #1

Er zijn heel veel dingen die ik doe in mijn leven, maar sporten komt niet in dat rijtje voor. Ik probeer het wel heel vaak, maar hou er net zo snel weer op. Laten we het rijtje even afgaan: fitnessen (jaren abonnementsgeld betaald zonder zelfs nog te weten waar de …

Er zijn heel veel dingen die ik doe in mijn leven, maar sporten komt niet in dat rijtje voor. Ik probeer het wel heel vaak, maar hou er net zo snel weer op. Laten we het rijtje even afgaan: fitnessen (jaren abonnementsgeld betaald zonder zelfs nog te weten waar de sportschool zat), hardlopen (een week of 8 volgehouden en daarna stonden er spiksplinternieuwe schoenen niets te doen in de kast), kickboksen (4 lessen, max), klassiek ballet (ik dacht dat ik wel weer op mijn niveau van vroeger kon doorgaan, niet dus en na een maand gestopt uit frustratie), pilates (ik gok ook een les of 4/5) en de Wii Fit heb ik ook wel eens geprobeerd, maar dat is natuurlijk een lachertje.

Als het gaat om excuses verzinnen om niet te gaan sporten dan ben je bij mij aan het goede adres, ik schud ze zo uit de mouw. Zo was mijn excuus van het afgelopen half jaar ‘te druk’. Nou ben ik ook wel te druk met werkdagen die standaard beginnen om 6 uur ‘s ochtends. Maar als je echt wilt sporten dan maak je daar gewoon tijd voor.

Zo kan het niet langer

De afgelopen weken veranderde iets in mijn denken. Want ‘vroeger’ had geen sporten minder effect op mijn ‘zijn’. In mijn ‘alive & kicking twenties’ was niet-sporten nog wel te doen. Dan blijf je je wel fit voelen en dan heeft je lijf nog minder hulp nodig om strak te blijven. Maar nu ben ik 35, heb een kind en kook af en toe nog wel eens. Om over het eten maar te zwijgen. En dan ga je uitdijen, val je standaard in slaap op de bank en word je langzaamaan toch ook minder fit. Het leek wel alsof mijn lijf riep ‘doe er wat aan’!

Wat dan? Hoe ga ik mezelf motiveren om structureel weer te gaan sporten? Bij mijn vrienden hoef ik niet meer aan te komen, want die lachen me uit. Ja, echt. Ze lachen wel heel lief hoor, maar ook heel hard. En toen kreeg ik het lumineuze idee, ik ga er een challenge van maken. Schrijf erover, ga met mijn ‘billen bloot’ bij jullie en iedereen mag mijn challenge volgen op de blog. Zo heb ik de beste stok achter de deur om door te gaan, kan ik jullie meer voortellen over een van de nieuwste trends in de sportwereld en wie weet zijn er nog wel meer mensen zoals ik die ik met mijn verhaal kan stimuleren om ook weer met sporten te beginnen.

Aan de slag met Healthclub Open Air

Ik wilde graag buiten sporten, lekker in de buitenlucht. Dat maakt mijn hoofd leeg. En ik heb er goede verhalen over gehoord. Zo kwam ik terecht bij Healthclub Open Air. Een club enthousiaste sportievelingen die in een groot deel van het land trainen. Ze trainen altijd buiten, dus ook als het regent (so far for excuses!). Ik vertelde ze mijn verhaal en ze gingen ervoor. Nog geen 3 dagen daarna kon ik al meedoen met de eerste les.

Francesca Kookt_bootcamp challenge_day 1_1

Er is een uitgebreid aanbod aan lessen waar je uit kunt kiezen; hardlopen, crosstrainen, bootcamp en beginner bootcamp. Je voelt ‘m wellicht al aankomen, ik ben gisteren maar eens begonnen met de beginner bootcamp. Want voor iemand die zo lang vrijwel niets heeft gedaan is de echte bootcamp nog wat enthousiast. A.s. maandag ga ik ook een les crosstraining volgen. Ik hou namelijk van oefeningen, dus wellicht is dat ook wel wat voor me. Zo kan ik 2x in de week gaan sporten en verschillende dingen doen.

De voorbereidingen

Goede hardloopschoenen had ik dus al. Ik keek eens in de kast thuis en zag alleen van die wijde joggingbroeken, misschien niet ideaal voor een bootcamp. Dus ik heb mezelf maar getrakteerd op een hardloopbroek, shirt en jack. Terwijl ik in de spiegel keek, zag het er net echt uit. Ook schafte ik zo’n iPhone hoesje voor je arm aan. Want je begrijpt dat ik natuurlijk wel foto’s wil maken. Alhoewel dat in de praktijk niet heel erg makkelijk gaat, zeg ik nu na 1 les 😉

Francesca Kookt_bootcamp challenge_day 1_2

Here we go!

Op donderdagavond, iets voor 19.00 uur ‘s avonds stond ik in mijn flitsende outfit met iPhone hoes klaar op de afgesproken plek bij het park. We waren in totaal met 8 vrouwen (de mannen doen geloof ik niet aan beginners bootcamp) en onze trainster Margot. Een tof mens die heel rustig les gaf en alles goed uitlegde. Geloof me maar dat ik vooraf doodzenuwachtig was. Er waren een hoop mensen die me hadden verteld hoe zwaar het was en ik was heel benieuwd of ik het allemaal kon volhouden.

We begonnen rustig te joggen en gingen via het park de woonwijk in. Iedere keer stopten we voor oefeningen, om vervolgens weer door te joggen. Oefeningen als squats, push ups en de plank en altijd in een serie van 3. Door het joggen en de oefeningen te combineren heb je zowel een cardio als spierversterkende workout.  Ik deed alles in mijn eigen tempo en heel soms hield ik het ook gewoon niet vol. Zoals de 1 minuut wall sit, hilarisch was die! Die ga ik thuis ook nog maar even oefenen, want dat is nog niet mijn ding.

Francesca Kookt_bootcamp challenge_day 1_3

Het was serieus hard werken, maar met veel persoonlijke aandacht wat ik heel prettig vond. En heerlijk in de buitenlucht! Voordat ik het wist was het uur al om en stonden we weer op de parkeerplaats. Gelukkig had ik een flesje water in de auto, want mensenlief wat een dorst.

Thuisgekomen heb ik gelijk het bad maar even vol laten lopen met warm water, want dat er spierpijn ging komen was wel zeker. Ik kwam namelijk al licht strompelend binnen (en ja, The Mr. lachte me gelijk uit). Ik ben benieuwd naar de spierpijn dit weekend. Heb al begrepen dat het de 1e dag wel meevalt (dat kan ik beamen nu ik dit typ), maar dat het de 2e dag pas echt begint. Ik ga het merken!

De planning voor de komende 8 weken

De eerste week van mijn bootcamp challenge begin ik rustig. De 1e les al gehad (whoeha) en maandag ga ik de less crossfit van Vanessa volgen. Misschien dat ik tussendoor nog een rondje ga hardlopen met mezelf en als ik iedere ochtend nou de wallfit eens thuis oefen dan gaat dat vast ook een stuk beter de volgende keer.

De komende 8 weken ga ik jullie iedere week op vrijdag vertellen over mijn avonturen en vorderingen. Over de lessen, hoe ik me voel, de verbeteringen die ik merk, maar ook meer informatie over Healthclub Open Air, voeding als je sport en waar je op moet letten als je sportkleding koopt. Hebben jullie nog specifieke vragen, laat me dit dan vooral weten!

Zo, de eerste les is achter de rug, ik heb het overleefd, vond het leuk en zelfs lekker. En nu door de spierpijn heen en dan weer verder knallen! Ik heb er zin in 🙂

Meer lezen:
Francesca’s bootcamp challenge week #1
Francesca’s bootcamp challenge week #2 – Crosstraining en meer!

De 8 weken bootcamp challenge doe ik samen met Healthclub OpenAir, de sportschool zonder muren. Geen ingewikkelde fitnesstoestellen, geen moeilijke aerobicpasjes, maar heerlijk sporten in de buitenlucht. Wil jij ook lekker buiten sporten bij jou in de buurt, dan is Healthclub OpenAir een aanrader. Ze hebben gevarieerde trainingen voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden. Samen buiten actief bewegen is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens gezellig, want behalve het sporten en werken aan je conditie en het verleggen van je grenzen, vinden zij het ook heel belangrijk om vooral veel plezier te hebben!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer