Bootcamp challenge week #2 – Crosstraining en meer!

Week 2 van mijn bootcamp challenge met Healthclub OpenAir is alweer achter de rug! Het was een week met weinig bootcamp en veel andere trainingen, dus ik was goed sportief bezig. Maar nu willen jullie natuurlijk weten waarom er weinig bootcamp was. Nou, op donderdag zou ik gaan trainen, maar …

Week 2 van mijn bootcamp challenge met Healthclub OpenAir is alweer achter de rug! Het was een week met weinig bootcamp en veel andere trainingen, dus ik was goed sportief bezig. Maar nu willen jullie natuurlijk weten waarom er weinig bootcamp was. Nou, op donderdag zou ik gaan trainen, maar werk kwam ertussen en daar ging de bootcamp training. Maar in plaats daarvan ben ik in m’n eentje een extra rondje gaan rennen. En ik heb voor het eerst aan crosstraining gedaan in de buitenlucht. Dat was te gek! Je leest er hieronder meer over.

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 2_crosstraining_2

Ik heb nog steeds wel moeite om dat sporten tussen mijn oren te krijgen merk ik. Misschien moet ik ook niet teveel verwachten na 2 weken en gewoon rustig doorgaan en eerst eens de 8 weken vol maken. Maar geduld heb ik nooit gehad in mijn leven, dus in dit geval ook niet 😉 Eigenlijk vind ik gewoon dat ik nu al een volleerde sporter zou moeten zijn. Ja, met mijn realiteitsbesef is ook wat mis.

De afgelopen week heb ik niet altijd gezond gegeten. Het was druk en dan schiet het eten er bij mij al snel in. Veel uit eten geweest en ook nog een avondje shoarma (ja, dat doe ik ook). Nou heb ik me uiteraard voorgenomen dat ik het deze week een stuk gezonder doe, maar ja…ik ga 2,5 dag koken met foodbloggers in Hof van Saksen en heb dit weekend 2 verjaardagen en een feestje. Ik maak me alweer ernstig zorgen, misschien nog maar een extra rondje hardlopen.

I love crosstrainen!

Deze week staat mijn challenge blog in het teken van crosstrainen. Want dat heb ik voor het eerst gedaan en vind ik zo verschrikkelijk tof! Misschien nog wel leuker dan bootcampen, maar daar heb ik nog geen besluit over genomen.

Maar goed, wat is crosstrainen in de buitenlucht nou precies? We verzamelden met z’n allen op de parkeerplaats en daar laadde Vanessa, onze trainster, haar auto uit. En dan heb ik het over serieus uitladen. Want voor crosstrainen heb je heel veel verschillende attributen nodig. Touwen, ballen, blokken, zakken, springtouwen, you name it en het lag op de grond. Iedereen nam vervolgens een aantal attributen mee (ja hoor, ik pakte per ongeluk de bal van 8 kilo) en we wandelden naar een verlicht fietsviaduct. Daar werd alles uitgesteld en ging de muziek aan.

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 2_crosstraining_3

Eerst maar eens opwarmen met een kort rondje rennen en vervolgens aan de slag. We moesten van Vanessa een aantal oefeningen in ons eentje doen, afgewisseld met touwtje springen. In de tussentijd had ze een heel parcours aangelegd met wel 12 verschillende oefeningen met de attributen. Deze oefeningen gingen we doen in koppels van 2. Alles duurde een minuut en tussendoor moest je soms ook een minuut touwtje springen, ik moet nog lachen als ik aan dat springen denk.

Francesca Kookt_bootcamp challenge week 2_crosstraining_4

Dat parcours is serieus werken jongens en meisjes! Maar doordat je de oefeningen met z’n 2en doet, motiveer je elkaar ook om door te gaan en je grenzen op te zoeken. Ik had even het gevoel alsof ik weer aan het apekooien was in de gymzaal, maar dan nu voor gevorderden. Leuk! Aan het einde werd het ook wat minder leuk hoor, want mijn armen konden op een gegeven moment niet meer. En als je dan zo’n zware bal tegen de muur moet gooien, valt ie constant op de grond. Very charming…

Voordat ik het wist, was het uur al bijna om en we gingen nog even rustig uitlopen. Aan het einde maakte Vanessa nog een tof filmpje van ons. Wil je die zien, check dan even de Facebook pagina van Healthclub OpenAir!

Mocht je je afvragen hoeveel spierpijn je hiervan krijgt…doe maar niet, het is het allemaal waard en het gaat vanzelf weer over 😉

Tot zover week 2! Vanavond ga ik weer crosstrainen. Bootcamp donderdag lukt niet vanwege mijn foodbloggers kookuitje, maar dit weekend wil ik misschien op zaterdag met de echte bootcamp training meedoen in Den Haag. Ik zeg wel bewust misschien, omdat ik nog geen vertrouwen heb in mijn hardloopkunsten. In de tussentijd ga ik wel hardlopen in Hof van Saksen, heerlijk in die mooie omgeving!

Meer lezen:
Francesca’s bootcamp challenge day #1
Francesca’s bootcamp challenge week #1

De 8 weken bootcamp challenge doe ik samen met Healthclub OpenAir, de sportschool zonder muren. Geen ingewikkelde fitnesstoestellen, geen moeilijke aerobicpasjes, maar heerlijk sporten in de buitenlucht. Wil jij ook lekker buiten sporten bij jou in de buurt, dan is Healthclub OpenAir een aanrader. Ze hebben gevarieerde trainingen voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden. Samen buiten actief bewegen is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens gezellig, want behalve het sporten en werken aan je conditie en het verleggen van je grenzen, vinden zij het ook heel belangrijk om vooral veel plezier te hebben!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)