Garnalen met sriracha

Oké, ik was laat met het ontdekken van de gepeperde sriracha saus. Maar als je dan eenmaal de fles in je koelkast hebt staan dan ben je er niet meer bij weg te slaan. Tenminste, als je houdt van pit. Want met een lepeltje sriracha maak je heel veel gerechten net even wat spannender. Het is een friszure, pittige saus die gemaakt wordt van chilipepers, knoflook azijn, suiker en zout. Van oorsprong komt het uit Thailand, maar uiteindelijk veroverde het andere delen van de wereld vanuit Vietnam. Je kunt het in ieder geval bij de toko kopen, maar ook steeds vaker bij de supermarkt.

Deze keer pimpte ik mijn grote garnalen ermee op en dat was een heerlijk hapje bij de borrel. Ook erg lekker om deze door een salade te husselen met wat dunne reepjes wortel, komkommer en gehakte koriander.

Wat je nodig hebt als borrelhapje voor 2 personen

2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
1el sriracha saus
250gr grote garnalen, schoongemaakt
1/2 citroen
1el platte peterselie, fijngehakt

garnalen-in-sriracha-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten

1. Hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan op het vuur en fruit de knoflook 2 minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie.

2. Roer de sriracha saus erdoor samen met de grote garnalen. Roerbak de garnalen in 3-4 minuten gaar. Wil je meer pit, roer dan nog wat extra sriracha erdoor.

3. Breng op smaak met citroensap en strooi er wat platte peterselie over voordat je serveert.

Benieuwd wat je nog meer met de sriracha saus kunt doen? Gebruik ‘m als dipsaus, meng door de ketchup voor een extra rijke saus bij je tosti, roer een beetje door je kippen- of groentesoep, serveer bij de nasi, maak er een extra gepeperde versie van je burger mee, voeg toe aan een wokschotel…ach, waar kun je het eigenlijk niet voor gebruiken. Goed, misschien niet door je havermout in de ochtend 😉

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Garnalen met sriracha”