Gefrituurde courgette sticks met Parmezaan

Lekker hoor, gefrituurde groenten. Mij maak je er altijd blij mee. En het is leuk om je kind mee te foppen, want het duurt vaak een paar happen voordat ze door hebben dat het geen patat is 😉 Deze gefrituurde courgette sticks zijn een leuke variatie door de toevoeging van …

Lekker hoor, gefrituurde groenten. Mij maak je er altijd blij mee. En het is leuk om je kind mee te foppen, want het duurt vaak een paar happen voordat ze door hebben dat het geen patat is 😉 Deze gefrituurde courgette sticks zijn een leuke variatie door de toevoeging van de Parmezaanse kaas.

Kipnuggets met groenten

Afgelopen weekend hadden we een ‘vette hap’ avond. Ik was kipnuggets aan het maken en bedacht me halverwege het bakken dat iets van groenten toch wel fijn zou zijn. Even aan het experimenteren geslagen en daar kwamen deze yummy courgette sticks uit.

Gefrituurde courgette_2

Wat je nodig hebt

– 1 courgette
– 2 scharreleieren
– een bord met bloem
– een bord met geraspte Parmezaanse kaas
– een wok met olie of frituurpan om in te bakken
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

Snijd de courgette in medium dikke sticks. Ongeveer 3cm lang en zo dik als je duim. Klop de eieren los. Meng de bloem met wat peper en zout.

Zet 3 diepe borden op een rijtje; links de bloem, midden de eieren en rechts het bord met de Parmezaanse kaas. Rol de courgette sticks eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door de kaas. Tip: de Parmezaanse kaas gaat vrij snel klonten door de ei. Leg daarom niet gelijk alle kaas op het bord, maar doe het beetje bij beetje.

Bak de gepaneerde sticks een paar minuten in de hete olie, totdat de buitenkant mooi goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat zout over en serveer de gefrituurde courgette sticks. Lekker met een knoflook-yoghurt mayonaise met een drupje citroensap erin.

Gefrituurde courgette met kipnuggets

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer