Geglaceerde wortelen met honing en tijm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Glaceren betekent niets meer en minder dan rustig laten garen totdat het product zacht is en glanst aan de buitenkant. Hiervoor gebruik je een combinatie van vet en vloeistof. Het is een kooktechniek die je goed kunt toepassen op wortelen. Met de toevoeging van honing, tijm en een gekneusd teentje …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Glaceren betekent niets meer en minder dan rustig laten garen totdat het product zacht is en glanst aan de buitenkant. Hiervoor gebruik je een combinatie van vet en vloeistof. Het is een kooktechniek die je goed kunt toepassen op wortelen. Met de toevoeging van honing, tijm en een gekneusd teentje knoflook heb je binnen 15 minuten een heerlijk bijgerecht.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 800gr oranje of gekleurde wortelen
– klontje boter
– 100ml groentebouillon of water
– flinke scheut honing
– 6 takjes tijm
– 2 teentjes knoflook, gekneusd
– peper
– zout

geglaceerde-wortelen-met-honing-tijm-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Boen de wortelen schoon of rasp ze met een dunschiller. Snijd vervolgens in de lengte doormidden. Grote exemplaren snijd je in vieren.

Zet een grote hapjes- of koekenpan op het vuur en smelt de boter op medium vuur. Schep de wortelen door de boter en laat 1 minuut bakken. Schenk daarna de bouillon (of water) erbij samen met een flinke scheut honing. Schep ook de tijm en gekneusde knoflook erdoor. Laat circa 8 minuten op laag vuur garen totdat de wortelen beetgaar zijn. Als er nog teveel vocht in de pan zit, kun je de wortelen eruit scheppen en op hoog vuur laten inkoken. Schep daarna de wortelen er weer door en verwarm. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Serveer de geglaceerde wortelen op een grote schaal of als garnituur op het bord.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geglaceerde wortelen met honing en tijm. Glaceren betekent niets meer en minder dan rustig laten garen totdat het product zacht is en glanst aan de buitenkant. Met de toevoeging van honing, tijm en een gekneusd teentje knoflook heb je binnen 15 minuten een heerlijk bijgerecht. #wortelen #glaceren

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer