Voor alle witlofliefhebbers heb ik vandaag een spannende variatie op de bereiding van witlof. Je kunt de witlofstronken natuurlijk koken (maar daar wordt niemand blij van, is mijn bescheiden mening), maar rauw of uit de oven komt de smaak veel beter tot zijn recht.
Wat ook heel goed werkt is als je de witlof grilt in een grillpan of op de barbecue. En zo maakte ik dit recept voor gegrilde witlof met ahornsiroop, sinaasappel en tijm. De zoete ahornsiroop brengt de bitterheid van de witlof in balans en de sinaasappel geeft een friszoet accent. Serveer er geroosterde aardappels, een salade en eventueel nog een stukje vlees of witvis bij en je zit heerlijk te eten.

Hoi Francesca, het witlof recept van gisteren lijkt me erg lekker en ik heb daar 2 vragen over:
Kan het ook in de oven (welke temperatuur en hoe lang)en wat is een vervanging voor ahornsiroop?
Hartelijke groet, Marianne
Hi Marianne, dan zou ik gewoon een ander recept maken ;-). Je haalt dan namelijk de 2 belangrijkste componenten van het recept eruit. Witlof in de oven kan trouwens ook prima. Dan zou ik de stronken in kwarten snijden, insmeren met olijfolie en circa 15 minuten op 200 graden roosteren. Hou het wel even goed in de gaten, moet misschien nog iets korter of langer.
Ik heb het net gemaakt : heerlijk !
bedankt voor dit recept, een aanrader
Super!
Ik heb dit zojuist gemaakt en het is heerlijk! Ik heb de ahornsiroop vervangen door gembersiroop en dat smaakte ook prima. Voor herhaling vatbaar!
Leuke variatie!
Zó lekker, deze witlof. Hebben het net voor de 4e keer op binnen een maand!
Wauw!