Genieten zonder regels bij Ron Gastrobar

Het heeft wat durf nodig om je 2 sterren in te ruilen en opnieuw te beginnen. Ron Blaauw deed het en opende in 2013 Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Hij hoefde niet lang zonder te koken, want Michelin waardeerde hem wederom met 1 ster. Het kon ook eigenlijk …

Het heeft wat durf nodig om je 2 sterren in te ruilen en opnieuw te beginnen. Ron Blaauw deed het en opende in 2013 Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Hij hoefde niet lang zonder te koken, want Michelin waardeerde hem wederom met 1 ster. Het kon ook eigenlijk niet uitblijven.

Ron Gastrobar_interieur2

Al meerdere malen heb ik bij de Gastrobar gegeten en ik word er gelukkig van. Ron opende de Gastrobar met het idee dat iedereen zou moeten kunnen eten op topniveau. Genieten in een mooie ambiance voor ieder budget. Ik vind dat hij daar goed in is geslaagd. Zo hebben wij er een avond doorgebracht waarbij alle remmen en dus ook de rekening los gingen. Ik heb er eens normaal gegeten met 2 gerechtjes en een glas wijn waarbij we met 2 personen nog geen 100 euro kwijt waren. Was ik er tijdens de lunch met Rene Redzepi (ok, dat is wel erg bijzonder) en onlangs ging ik er weer lunchen. Samen met een vriendin en haar Groupon bon. Want ook dat kan bij Ron. En wat schetste mijn verbazing, niks geen Groupon menu, niks geen Groupon restricties, niks geen Groupon schuine ogen. Nee hoor, we mochten gewoon 3 gerechtjes van de kaart kiezen, geen gedoe, fantastische bediening, heerlijke wijnen en een top lunch.

De geweldige dame uit de bediening met haar blonde haren (sorry, ben je naam vergeten te vragen) was een heldin. Zelden heb ik een gastvrouw meegemaakt die zo feilloos alles in de gaten hield. Die precies aanvoelde waar wij behoefte aan hadden. Die nog even een slokje rode wijn kwam brengen voor ons om te proeven, want die was ‘s ochtends nieuw geleverd en had ze koud gezet om uit te proberen. Die voor het dessert een espresso kwam brengen en zei “even lekker een espressootje”. Dat dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was geweest, kwam ze ook met een grote glimlach vertellen. Maar ach, als we er maar van hadden genoten. En dat deden we.

Lunch je met ons mee?

We genoten deze lunch van een aantal heerlijke gerechten. Ron heeft creatieve, stoere gerechtjes op de kaart staan. Een kaart die trouwens gedrukt is als een krantje. Deze ligt op je tafel en spoort op de voorkant al aan om vooral veel foto’s te maken en deze te posten in social media. Niks geen Franse praktijken waar je geen foto’s meer mag maken in de restaurants. Ron Gastrobar is open en laagdrempelig, zoals ze zelf zeggen: er zijn geen regels.

Mijn tafelgenote en ik kozen verschillende gerechtjes zodat we van elkaar konden proeven. Nog even het concept trouwens: ieder gerechtje van de kaart is € 15,-. Je kiest er ongeveer 2 voor de lunch en 3 voor het diner en je eindigt eventueel nog met een dessert voor € 8,-.

Het begint al goed met een zakje brood en Amsterdamse uitjes van Kesbeke.

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_2

Vooraf had ik de mcflurry van ganzenlever. Een machtig mooi gerechtje, ik vond alleen de brioche onderin een tikkeltje klef.

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_3

Mijn tafelgenote kreeg een uitsmijter met gebakken paddenstoelen op een flammkuchen met eendenlever. Geserveerd in een pizzadoosje. Zowel de presentatie als het gerecht zelf was fantastisch.

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_4

We kozen beide voor de longhaas met patatas bravas. Dat was een geweldige keuze. De frietjes met dragonmayonaise waren ook geen verkeerde keuze. Die kunnen we iedereen aanraden.

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_5

Als dessert koos ik voor het signatuur dessert van Ron, een gevuld eitje. Ik ga niet vertellen wat erin zat, het is niet voor niets een surprise ei. Leuk detail, het is hetzelfde ei als in het logo van Ron Gastrobar.

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_6

En dan het dessert met 85% cacao, caramel en olijfolie. Oh la la, we want more!

Francesca Kookt_Review Ron Gastrobar_7

Ik heb wederom genoten van Ron Gastrobar, van de lichte en ruime inrichting, de bediening en de gerechtjes. De laagdrempeligheid en no nonsense sfeer staan me aan, je hebt bijna niet het gevoel dat je in een sterrenzaak zit. Ik kom van de zomer weer eens terug om op het mooie terras te eten.

Ron Gastrobar_interieur1

Ron Gastrobar
Sophialaan 55hs
1075 BP Amsterdam
020 49 61 943
zondag t/m vrijdag geopend vanaf 12.00 uur
zaterdag geopend vanaf 17.00 uur

Bron interieurfoto’s: Cafe’s Amsterdam

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer