Geproefd #2: Van eten uit blik tot fairtrade koffie

Het duurde even, maar vandaag is hier toch echt de tweede editie van Geproefd! Net als bij de eerste editie hebben we de laatste tijd weer van alles mogen proeven, van maaltijden uit blik tot fairtrade koffie. Benieuwd hoe het ons gesmaakt heeft? Lees dan snel verder! Bonduelle edamame bonen …

Het duurde even, maar vandaag is hier toch echt de tweede editie van Geproefd! Net als bij de eerste editie hebben we de laatste tijd weer van alles mogen proeven, van maaltijden uit blik tot fairtrade koffie. Benieuwd hoe het ons gesmaakt heeft? Lees dan snel verder!

Bonduelle edamame bonen

Handige, nieuwe kleinverpakkingen van Bonduelle met edamame bonen. Ik heb er gelijk een paar van in de voorraadkast gezet, want wij zijn thuis dol op deze bonen! Door een salade bijvoorbeeld of gebakken met knoflook en zeezout als bijgerecht. Verkrijgbaar bij vrijwel alle supermarkten.

delicious. jam

Razend enthousiast ben ik over de jam van het foodmagazine delicious. Barstensvol fruit en met een verlaagd suikergehalte waardoor de jam frisser wordt. De smaak aardbei + rabarber is bij ons favoriet. Je koopt ‘m in hun eigen webshop of bij Albert Heijn.

Happy Mrs. Jersey ijs

Een combinatie van karamel, zeezout en biologische Jersey melk in een bakje met ijs. Terwijl ik in de winkel stond had ik al het idee dat dit waanzinnig lekker zou zijn en niets was minder waar. Aanrader! Happy Mrs. Jersey ijs is ook verkrijgbaar in andere smaken en te koop bij Albert Heijn.

Locanda

Onlangs bezocht Dominique restaurant Locanda: “Bij dit restaurant in hartje Jordaan kun je terecht voor écht Italiaans eten. Geen ingewikkeld gedoe, er staan in totaal 14 gerechten op de kaart en buiten dat er wel ‘nieuwe’ kooktechnieken zoals de green egg of sous-vide worden gebruikt, kun je er vooral klassieke Italiaanse gerechten in perfecte uitvoering verwachten. Er hangt een huiselijke sfeer en de obers spreken voornamelijk Italiaans en een klein beetje Engels. Ik at er o.a. een fantastische parmigiana di melanzana met gerookte aubergine en een heerlijk smeuïge pompoenrisotto met sinaasappel en gorgonzola. Als je op zoek bent naar een restaurant in Amsterdam waar je lekker Italiaans kunt eten, raad ik Locanda zeker aan!”

Instock Granola

Deze granola van Instock wordt gemaakt van gered bierborstel. Inderdaad, ze maken granola van bier en dat is verschrikkelijk lekker. Knapperig en barstensvol vezels, ik ben fan. Je koopt de granola bij de Instock vestigingen in Amsterdam, Utrecht of Den Haag of online op LoopedGoods.

Soof limonadesiropen

Ik ben niet zo’n fan van limonadesiropen, omdat ik ze vaak te zoet of onnatuurlijk vind smaken. Met de limonadesiropen van Soof is daar verandering in gekomen. Deze zijn echt heel lekker. Gemaakt van niets anders dan fruit, groente en kruiden. Mijn favoriet is de sweet potato, cinnamon & apple. Verkrijgbaar bij Marqt of bestel online.

Tilda rijst

Groot fan ben ik van de basmati- en zilvervliesrijst van Tilda. Er komt niets anders dit huis in. Onlangs kocht ik de gestoomde rijst van hen die je alleen nog even hoeft op te warmen in de magnetron. Enigszins sceptisch warmde ik mijn eerste verpakking op en groot was mijn verrassing dat dit echt heel lekker en goed smaakt. Niks geen plakkerige rijst, er kwamen mooie droge korrels uit. Handig voor drukke dagen en ook verkrijgbaar als zilvervliesrijst. Je vindt Tilda rijst bij de meeste supermarkten.

Marley Spoon

Onlangs testte Dominique de Marley Spoon Box: “Alhoewel ik weinig ervaring heb met het bestellen van maaltijdboxen is de Marley Spoon box me heel goed bevallen. Pluspunten waren voor mij dat je zelf kunt bepalen welke recepten je gaat maken, de producten van goede kwaliteit en vers zijn, de bezorging netjes is, de bereidingswijze helder omschreven en misschien wel het allerbelangrijkste: het smaakte goed! Ik kan heel goed begrijpen dat als je wat minder tijd hebt of weinig inspiratie met koken dat deze box heel fijn is. Zelf bepaal ik het liefste op de dag zelf wat ik ga eten, dat is dan ook wat mij betreft een nadeel van maaltijdboxen in het algemeen. Als tip zou ik Marley Spoon mee willen geven de porties goed te bekijken. Die waren namelijk erg groot, en dan lusten we hier thuis best wel wat 😉 ”

Fairtrade Nespresso cups

Dit vind ik echt een geweldige innovatie. Nespresso cups met Fairtrade koffie die volledig recyclebaar zijn. Die kunnen dus zo de groene bak in! Daar word ik als Nespresso-drinker heel blij van. Nou moet de koffie natuurlijk ook wel te drinken zijn dus dat heb ik voor jullie getest. De Lungo was voor mij te slap, maar de espresso-varianten dronken prima weg. Je vindt de cups in het schap van de meeste supermarkten.

Eten uit blik

Weer een nieuw product waar ik sceptisch over was. De mensen van vanBLIK maken namelijk maaltijden die in blik worden verpakt en die je alleen nog even hoeft op te warmen. Gemaakt van verse ingrediënten, zonder toevoegingen en duurzaam. Al was het alleen al door de verpakking. Maar smaakt het ook goed? Nou en of, ik ben echt fan! Vooral de vegetarische curry madras is hier favoriet in huis. We hebben nu standaard wat blikken in de kast staan voor een snelle lunch of maaltijd. Dan combineer ik de curry bijvoorbeeld met rijst een rauwkostsalade. Je koopt de blikken bij Albert Heijn.

Zo, de tweede editie van Geproefd zit er ook weer op. Een aantal van deze producten/etentjes hebben we gekregen, lees hier onze disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer