Vorig jaar ontwikkelde ik samen met Green Gypsy Spices mijn eigen specerijenmengsel en we hebben goed nieuws…want ook dit jaar is Winter Wonder Blend weer te koop!

Winter Wonder Blend, voor een winter met ballen!
Een winterse, warme blend die je zowel in zoete als hartige gerechten kunt gebruiken. Voortaan hoef je nooit meer een kant te kiezen: dit mengsel is heerlijk bij vlees, vis en groenten, maar ook bij al je zoete baksels. En dat potje komt door de veelzijdigheid van het mengsel dus ook regelmatig uit de kast!
Winter Wonder Blend bestaat uit oregano, anijs, kaneel, kardemom, paprika, piment en zwarte peper. Door de anijs en kardemom heeft Winter Wonder Blend frisse tonen, maar door de kaneel, peper en piment krijgt je gerecht een diepe, warme en winterse smaak. Meng ‘m met een klein beetje zout voor een perfect stukje vlees, vis of heerlijke groenten. Ben je in een zoete bui? Meng het mengsel dan met wat ahornsiroop om je ham of kip mee te lakken of maak er stroop mee voor pancakes.
Bestellen kan in de shop van Green Gypsy Spices voor € 5,50. En kijk dan gelijk even naar hun andere specerijen, want die zijn stuk voor stuk top! Ik ben groot fan van ze 🙂
Koken met Winter Wonder Blend
Vorig jaar hebben we al heerlijke recepten ermee gemaakt en daar gaan we dit jaar vrolijk mee verder. Wat denk je bijvoorbeeld van:
- Compote van kaki fruit en wodka
- Dutch baby met kaki en boerenjongens
- Gevulde pannenkoeken met sinaasappelsaus en Cointreau
- Lamskoteletjes met een kruidenkorst van oregano en Winter Wonder Blend
- Eendenborst met marsala-vijgensaus
- Winter wonder pompoenpasteitjes
En vandaag ga ik jullie blij maken met deze zalige geroosterde bloemkool met winter wonder marinade. Serveer deze als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een feestje of het kerstdiner. Maar ook als brunchgerecht voor een grote groep is dit recept top.