Geroosterde bloemkool met winter wonder marinade

Vorig jaar ontwikkelde ik samen met Green Gypsy Spices mijn eigen specerijenmengsel en we hebben goed nieuws…want ook dit jaar is Winter Wonder Blend weer te koop!

Winter Wonder Blend, voor een winter met ballen!

Een winterse, warme blend die je zowel in zoete als hartige gerechten kunt gebruiken. Voortaan hoef je nooit meer een kant te kiezen: dit mengsel is heerlijk bij vlees, vis en groenten, maar ook bij al je zoete baksels. En dat potje komt door de veelzijdigheid van het mengsel dus ook regelmatig uit de kast!

Winter Wonder Blend bestaat uit oregano, anijs, kaneel, kardemom, paprika, piment en zwarte peper. Door de anijs en kardemom heeft Winter Wonder Blend frisse tonen, maar door de kaneel, peper en piment krijgt je gerecht een diepe, warme en winterse smaak. Meng ‘m met een klein beetje zout voor een perfect stukje vlees, vis of heerlijke groenten. Ben je in een zoete bui? Meng het mengsel dan met wat ahornsiroop om je ham of kip mee te lakken of maak er stroop mee voor pancakes.

Bestellen kan in de shop van Green Gypsy Spices voor € 5,50. En kijk dan gelijk even naar hun andere specerijen, want die zijn stuk voor stuk top! Ik ben groot fan van ze 🙂

Koken met Winter Wonder Blend

Vorig jaar hebben we al heerlijke recepten ermee gemaakt en daar gaan we dit jaar vrolijk mee verder. Wat denk je bijvoorbeeld van:

En vandaag ga ik jullie blij maken met deze zalige geroosterde bloemkool met winter wonder marinade. Serveer deze als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een feestje of het kerstdiner. Maar ook als brunchgerecht voor een grote groep is dit recept top.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 el tomatenpuree
  • bakolijfolie
  • 4 volle tl Winter Wonder Blend (bestel hier)
  • zeezout
  • 1 bloemkool
  • 200 gr (donker-)groene linzen (bijvoorbeeld Puy-linzen)
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • rode wijn
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper
  • 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 el geroosterde walnoten, grofgehakt

Wat je gaat doen

Bereiding: 90 minuten (inclusief oven)

Voorbereiden: De linzen kun je volledig voorbereiden en weer opwarmen. In principe kan dit met de bloemkool ook, het duurt alleen wel even om deze weer te verwarmen in de oven. Direct na bereiding serveren is daarom beter.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak een mengsel van de tomatenpuree, 2 el bakolie, Winter Wonder Blend en een flinke snuf zout. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en smeer ‘m helemaal in met de marinade. Zet de bloemkool in een braadslede of ovenschaal en laat in circa 80 – 90 minuten garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bloemkool te bruin dreigt te worden.
  3. Kook in de tussentijd de linzen 25 minuten op laag vuur in de groentebouillon. Controleer vooraf nog even de bereidingswijze op de verpakking, daar kan nog weleens verschil in zitten. Als de linzen gaar zijn, giet je ze af. Maar bewaar 4 eetlepels kookvocht in een kommetje.
  4. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten in 2 eetlepels bakolie. Voeg de blokjes tomaat toe met het kookvocht en een scheut rode wijn. Roer de linzen erdoor, leg een blaadje laurier in de pan en laat circa 10 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bloemkool op een ronde schaal met rondom de linzen. Garneer met platte peterselie en de geroosterde walnoten.

Recept & fotografie: Francesca

In samenwerking met Green Gypsy Spices ontwikkelde ik de Winter Wonder Blend. Deze wonderlijke specerijenmix helpt jou de winter door en is geschikt voor zowel hartige als zoete gerechten! Niet alleen lekker voor jezelf, maar ook heel leuk als cadeautje. Je bestelt ‘m hier.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *