Pompoen puree met geroosterde knoflook

Wat serveer ik dit jaar tijdens het Kerstavond diner bij de Wagyu ossenhaas uit de oven? Onder andere deze heerlijke pompoenpuree.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen:
1 flespompoen
1 bol knoflook
2el olijfolie extra vergine
1 takje verse tijm
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:

Rooster de knoflook ruim van te voren (kan ook een dag van te voren): verwarm de oven voor op 180gr. Neem de bol knoflook en haal de buitenste schil er vanaf. Zorg wel dat de teentjes aan elkaar blijven zitten. Hak het bovenste punt van de bol eraf zodat de teentjes aan de bovenkant open zijn. Zet de bol in een ovenschaaltje en sprenkel hier wat olijfolie over en wat peper, zout en verse tijm. Bedek het schaaltje met aluminiumfolie en zet deze een uur in de oven. Laat de bol daarna afkoelen.

Voor de pompoen verwarm je de oven voor op 200gr. Schil de pompoen, schep de zaadjes eruit en hak de pompoen in medium stukken. Leg de stukken pompoen op bakpapier in de oven en sprenkel hier olijfolie over en peper en zout. Rooster de pompoen circa 30-40 minuten in de oven en keer de stukken halverwege om. De pompoen is klaar zodra het mooi zacht is. Laat de pompoen daarna afkoelen.

Doe de afgekoelde stukken pompoen in de keukenmachine. Knijp de teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de pompoen. Maal de pompoen en knoflook fijn tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt de puree bewaren in de koelkast tot gebruik. Verwarm deze voor het serveren nog even in een pannetje met een klein scheutje olijfolie.

Pompoen puree met geroosterde knoflook

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *