Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of

Zelfgemaakte aioli van Ted

Voordat ik jullie ga verblijden met het recept van deze zelfgemaakte aioli is het eerst tijd voor een verhaaltje. Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn moeder woont er nog steeds en daar gaan we geregeld op bezoek. Soms willen we even gezellig

Gefrituurde knoflook die je over (bijna) alles kunt strooien

Mijn liefde voor knoflook is zo groot dat er wel een paar bollen per week doorheen gaan. En als ik gefrituurde knoflook maak, kan ik me bijna niet bedwingen om het achter elkaar op te eten. Nog voordat het ooit op mijn gerecht terecht komt als topping ;-). Gefrituurde knoflook

Bagel met wilde Alaska zalm, zoetzure venkel en roomkaas

Samenwerking – Er zijn een handjevol gerechten die ik met enige regelmaat opnieuw bestel als ik buiten de deur lunch. Een bagel met zalm is er absoluut een van, maar dan wel als ik op de kaart zie staan dat ze ‘m bereiden met wilde gerookte zalm. Qua smaak is

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper

Mijn schoonzus kan waanzinnig goed koken. Naast haar Surinaamse kookrepertoire tovert ze geregeld andere verrassingen uit haar hoge hoed. Zoals Chinese gestoomde vis met gember, knoflook en peper. Ik heb een half idee hoe ze die maakt, maar ik moet het geheim nog een keer ontfutselen. Maar met haar gerecht

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen. Dat neem ik echter op de

Frisse smaakmaker: Italiaanse gremolata

Dat peterselie, citroen en knoflook goed samengaan is geen geheim. Dat de Italianen daar vervolgens een smaakmaker van hebben gemaakt die we kennen als gremolata is een logisch gevolg. Of het ooit bedacht is speciaal voor de ossobuco weet ik niet zeker, maar ik weet wel dat het standaard bij

Romige kikkererwtensoep met knoflook en rozemarijn

Wist je dat je van kikkererwten ook een zalige romige soep kunt maken? Aan deze kikkererwtensoep voegde ik ook nog wat knoflook en rozemarijn toe en ik serveerde ‘m met geroosterde kikkererwten uit de oven. Ontzettend lekker en zó gemaakt! De geroosterde kikkererwten zijn sowieso een goede garneertip voor veel

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld. Maar waar ik wel fan

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte drie manieren om de komkommer goed uit te laten lekken. Want hoe minder vocht

Tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen

Wat kan ik toch genieten van een kopje tomatensoep. Vaak hoe simpeler, hoe beter. Maar tomaten lenen zich er ook heel goed voor om te combineren met andere ingrediënten. En dan maak je van een ‘simpel’ kopje tomatensoep opeens een zinnenprikkelend kopje soep. Zeker als je de tomaten in deze

Rijst uit de oven van Ottolenghi uit SIMPEL

Als Ottolenghi een boek uitbrengt met de titel SIMPEL dan frons je toch even de wenkbrauwen. Ik wel in ieder geval. Kon me echt niet voorstellen dat er nu ook een boek van zijn hand zou zijn met tig recepten die je ‘makkelijk in 30 minuten (of minder) kunt bereiden’.

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca