Geroosterde mais met feta en koriander

We hebben een nieuwe verslaving thuis: geroosterde mais uit de oven. Meestal bereid ik de maiskolven heel basic. Even insmeren met olijfolie, bestrooien met zout en daarna 30-40 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Onlangs had ik eters en toen maakte ik er een feestelijke versie van die …

We hebben een nieuwe verslaving thuis: geroosterde mais uit de oven. Meestal bereid ik de maiskolven heel basic. Even insmeren met olijfolie, bestrooien met zout en daarna 30-40 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Onlangs had ik eters en toen maakte ik er een feestelijke versie van die net even wat meer pit had. Dit is een heerlijk bijgerecht voor 4 personen en je hebt er geen omkijken naar.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 4 maiskolven
– olijfolie
– zeezout
– 1/2tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 25gr feta
– 4 takjes koriander (of platte peterselie als je echt niet van koriander houdt)

geroosterde-mais-met-feta-koriander-2

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Trek de bladeren van de maiskolven af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, smeer ze in en bestrooi met zeezout.

Zet de schaal in de oven en rooster de kolven 30-40 minuten totdat de mais zacht is en ze net een goudbruin randje beginnen te krijgen. In de tussentijd zet je het gerookte paprikapoeder klaar, verkruimel je de feta en hak je de koriander grof.

Zodra de ovenschaal uit de oven komt, bestrooi je de maiskolven met het paprikapoeder, de verkruimelde feta en de gehakte koriander. Serveer direct, bijvoorbeeld bij de BBQ, geroosterde kip of bij gestoomde vis.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)