Geroosterde mais met feta en koriander

We hebben een nieuwe verslaving thuis: geroosterde mais uit de oven. Meestal bereid ik de maiskolven heel basic. Even insmeren met olijfolie, bestrooien met zout en daarna 30-40 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Onlangs had ik eters en toen maakte ik er een feestelijke versie van die net even wat meer pit had. Dit is een heerlijk bijgerecht voor 4 personen en je hebt er geen omkijken naar.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4 personen

– 4 maiskolven
– olijfolie
– zeezout
– 1/2tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 25gr feta
– 4 takjes koriander (of platte peterselie als je echt niet van koriander houdt)

geroosterde-mais-met-feta-koriander-2

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Trek de bladeren van de maiskolven af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, smeer ze in en bestrooi met zeezout.

Zet de schaal in de oven en rooster de kolven 30-40 minuten totdat de mais zacht is en ze net een goudbruin randje beginnen te krijgen. In de tussentijd zet je het gerookte paprikapoeder klaar, verkruimel je de feta en hak je de koriander grof.

Zodra de ovenschaal uit de oven komt, bestrooi je de maiskolven met het paprikapoeder, de verkruimelde feta en de gehakte koriander. Serveer direct, bijvoorbeeld bij de BBQ, geroosterde kip of bij gestoomde vis.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Geroosterde mais met feta en koriander”

  1. Hoe eet je dit dan? De maïskolf eet je uit de hand, toch? Is het de bedoeling dat de feta en kruiden er overheen blijven zitten? Valt dat er niet af?