Gevulde eitjes met kerriemayonaise en avocado crème

Als er iets is wat niet mag ontbreken tijdens Pasen dan zijn het wel eieren. Zowel tijdens het ontbijt als de brunch is er altijd wel een gerechtje met ei te vinden. Niet in de laatste plaats omdat je er zoveel lekkers mee kunt maken. Tenminste, dat vinden wij dan. …

Als er iets is wat niet mag ontbreken tijdens Pasen dan zijn het wel eieren. Zowel tijdens het ontbijt als de brunch is er altijd wel een gerechtje met ei te vinden. Niet in de laatste plaats omdat je er zoveel lekkers mee kunt maken. Tenminste, dat vinden wij dan.

Een van die lekkere dingen zijn gevulde eitjes. Zowel op klassieke wijze als wanneer je je eigen variatie erop maakt, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij deden dat ook en maakten een variant met kerriemayonaise met pijnboompitjes en een met avocado crème en pancetta.

Wat je nodig hebt voor 3 stuks per versie

    • 6 hardgekookte eieren
    • 3 plakjes pancetta
    • 2 el pijnboompitjes
    • 6 el mayonaise
    • 1,5 el witte wijnazijn
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • peper
    • zout
    • 1 rijpe avocado
    • 3 takjes bieslook, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Snijd de topjes van de eieren door de sch heen. Gebruik hiervoor een heel scherp mes en doe het voorzichtig zodat de rest van de schaal heel blijft. Lepel het ei uit de topjes en het eigeel uit het ei. Verdeel dit in twee bakjes.

2. Snijd de pancetta in kleine stukjes en bak krokant in een koekenpan zonder vet. Laat uitlekken op keukenpapier.

3. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder vet. Zet apart in een bakje.

4. Meng voor de eitjes met kerriemayonaise de mayonaise, 3 vullingen van de eieren, azijn, kerriepoeder, paprikapoeder en 1,5 el geroosterde pijnboompitjes in een keukenmachine/hakmolen tot een glad mengsel (het kan ook met de hand maar dan is het lastiger om het goed glad te krijgen). Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra azijn of specerijen.

5. Meng voor de eitjes met avocado crème de avocado, 3 vullingen van de eieren en de uitgebakken pancetta (houdt een klein beetje apart voor de garnering) in een keukenmachine/hakmolen tot een glad mengsel (het kan ook met de hand maar dan is het lastiger om het goed glad te krijgen). Proef en breng op smaak met peper en zout.

6. Zet de eieren in hun dopjes. Vul een spuitzak met kartelmond met de avocado crème en vul hiermee drie eitjes. Garneer met nog wat pancetta.

7. Vul een andere spuitzak met een (grote) ronde spuitmond met de kerriemayonaise en vul de eitjes ermee. Garneer met wat pijnboompitjes en bieslook.

Tip: Heb je geen spuitzakken? Je kunt de eitjes uiteraard ook vullen met een klein lepeltje.

8. Plaats de eitjes in eierdoppen of in deze leuke stenen eierdoos die we bij Blokker hebben gekocht. Nu zijn je eitjes klaar om lekker uit te lepelen!

Variatietip: als hapje bij de borrel zou je de eitjes ook kunnen pellen, halveren en dan vullen. Serveer de halve gevulde eitjes dan op een mooie schaal.

#heledagdoorpasen: Deze gevulde eitjes met kerriemayonaise en avocado crème passen perfect bij de paasbrunch, maar kun je ook zo omtoveren tot borrelhapjes of je serveert een eitje als amuse of voorgerechtje tijdens het paasdiner.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca