Gevulde pastaschelpen met spinazie

Grote pastaschelpen zijn geweldig om te vullen met romige mengsels en daarna te gratineren in de oven. Ik kocht nog niet zo lang geleden een een zak ‘Lumaconi Gigante’ bij Foodelicious en vond op hun site een recept voor gevulde pastaschelpen met spinazie. Dit recept heb ik nog een beetje …

Grote pastaschelpen zijn geweldig om te vullen met romige mengsels en daarna te gratineren in de oven. Ik kocht nog niet zo lang geleden een een zak ‘Lumaconi Gigante’ bij Foodelicious en vond op hun site een recept voor gevulde pastaschelpen met spinazie. Dit recept heb ik nog een beetje gefinetuned en zo ontstond mijn versie. Een geweldig vegetarisch hoofdgerecht waar het hele gezin van kan genieten. Onze peuter at er namelijk ook goed van 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300 gram grote pastaschelpen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250gr spinazie
– 250gr ricotta
– 40gr geraspte Parmezaanse kaas
– snufje geraspte nootmuskaat
– 1el gehakte basilicum
– 8 zongedroogde tomaten
– 1 volle eetlepel walnoten
– 100gr geraspte belegen kaas
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Gevulde pastaschelpen met spinazie_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

Kook de pastaschelpen in ruim kokend water met zout in 12 minuten al dente. Giet af in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze iets slinken (niet tot pap koken alstublieft). Zet het vuur uit en roer de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en basilicum door de spinazie totdat je een romig mengsel hebt. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Hak de walnoten grof. Pak een ovenschaal waar alle pastaschelpen naast elkaar in kunnen staan en vet deze licht in met olijfolie. Vul nu iedere pastaschelp met het spinaziemengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Garneer alle pastaschelpen met stukjes walnoten en bestrooi met de belegen kaas. Bestrooi als laatste met nog wat gemalen peper.

Gevulde pastaschelpen met spinazie_3

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven. De laatste 10 minuten hiervan haal je het aluminiumfolie weg zodat de kaas kan gratineren. Direct serveren en genieten!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Pasta recept voor grote pastaschelpen. Deze zijn geweldig om te vullen met romige mengsels en daarna te gratineren in de oven. Een geweldig vegetarisch hoofdgerecht met o.a. spinazie, ricotta en basilicum waar het hele gezin van kan genieten. Onze peuter at er namelijk ook goed van.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca