Gezond mango banaan ijs

Ik ben zo iemand die zielsgelukkig word van toetjes. Het liefste kijk ik in een restaurant eerst naar de dessertkaart. Het geeft me een soort rust om vooraf te weten dat het met de desserts helemaal goed gaat komen. En niets zo teleurstellender als een onvolmaakt dessert. Maar als ik thuis in hetzelfde tempo aan de zoete toetjes zou gaan dan komt het lichaamsvorm technisch echt nooit meer goed. Dus thuis worden er heel weinig toetjes gegeten. Wel veel yoghurt met fruit en noten. Maar ondanks dat zo’n bakje yoghurt heel lekker is, valt het voor mij toch niet in de toetjes categorie. Dus hoe maak ik een gezond toetje wat ook  een stukje zoete zaligheid in zich heeft? Genoeg uitdaging voor mij! Nou las ik laatst ergens dat je heel makkelijk en snel ijs kunt maken van bevroren fruit. En zo ontstond dit zalige mango banaan ijs.

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen

– 1 doosje (250gr) mango uit de diepvries
– 1 bevroren rijpe banaan in stukjes
– 100ml koude amandelmelk
– 1el agavesiroop
– passievrucht of ander fris fruit om te garneren

Wat je gaat doen

Doe de bevroren mango en banaan in de keukenmachine. Schenk hier 50ml van de amandelmelk en de agavesiroop bij. Laat de machine draaien totdat je een romig ijsmengsel hebt. Niet te lang laten draaien, want dan smelt het te snel. Als het ijs nog te dik is, schenk er dan wat extra amandelmelk bij en draai kort door.

Serveer het ijs direct en garneer met passievrucht of ander fruit.

Gezond mango banaan ijs_2

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer