Broccoli pastinaaksoep met gerookte kip

Ik maakte dit soepje een paar weken geleden tijdens onze paleo zoektocht. Geen zin om uren in de keuken te staan, maar er moest wel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel komen. Daar is deze broccoli pastinaaksoep meer dan geschikt voor, zelfs de peuter at zijn hele bakje leeg! …

Ik maakte dit soepje een paar weken geleden tijdens onze paleo zoektocht. Geen zin om uren in de keuken te staan, maar er moest wel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel komen. Daar is deze broccoli pastinaaksoep meer dan geschikt voor, zelfs de peuter at zijn hele bakje leeg! Het is trouwens ook echt een no waste recept, want alles van de broccoli (dus ook de stronk) wordt gebruikt. Ik hoop dat je leftovers hebt, want de soep is de volgende dag ook heerlijk als lunch.

Broccoli_pastinaaksoep_gerookte_kip_1

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 3 pastinaak (circa 5oogr)
– olijfolie
– zout
– 2 uien
– 2 stronken broccoli (circa 1kg)
– 2 bouillonblokjes (kip of vegetarisch)
– 150gr gerookte kip of Provençaalse saladekip
– peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten en een beetje wachten op de soep en de oven

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een groot bakblik met bakpapier. Schil de pastinaken met een dunschiller. Rasp vervolgens dunne sliertjes of plakjes van een halve pastinaak. Doe deze in een bak en meng met een beetje olijfolie en zout. Leg de sliertjes/plakjes vervolgens naast elkaar op het bakpapier en schuif 20-25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden. Keer halverwege om. De rest van de pastinaak hak je grof voor in de soep.

2. Hak de uien en broccoli grof. Pak een grote soeppan (of doe net als mij en pak eerst een te kleine pan zodat je alles weer kunt overgooien in een andere pan) en verhit deze.

Te kleine pan

Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig ziet en schep daarna de blokjes pastinaak erdoor. Bak dit een minuutje mee. Schep nu de broccoli erdoor en schenk er 2 liter water bij. Staat de broccoli nog niet onder, schenk er dan extra water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, roer door en breng aan de kook. Laat 20-25 minuten pruttelen totdat de pastinaak en broccoli gaar zijn.

3. Snijd in de tussentijd de kip in reepjes en zet deze apart. De pastinaakchips zijn nu ook bijna klaar en die haal je uit de oven. Pureer de soep helemaal fijn met een staafmixer, proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

4. Serveer de soep in kommen met een toefje kip in het midden en een paar pastinaakchips. Ik maakte er nog wat simpele champignonbroodjes uit de oven bij. Paar sneetjes oud brood belegd met een drupje olijfolie, paar champignons, peper, zout en geraspte kaas. Een minuut of 10 in de oven en je champignonbroodjes zijn klaar.

Broccoli_pastinaaksoep_gerookte_kip_2

Geïnspireerd op een recept uit Het Paleo Kookboek.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)