Groene paprikasoep met pastinaakchips

Het tussengerecht van het co-bloggers kerstmenu staat vandaag op het menu! En na de geweldige gepofte ui met krabsalade van Chariva stappen we over naar een heerlijke vegetarische soep: groene paprikasoep met pastinaakchips.

Altijd al willen proberen zo’n groene paprikasoep. Ik vond de kleur groen heel mooi passen bij de kerst. En het is weer eens wat anders dan rode paprikasoep.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 600 ml groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 3 pastinaak
– 5 groene paprika’s
– zout
– gemalen peper
– zonnebloemolie

Wat je gaat doen

Als eerste zet je een pan op vuur met 300ml groentebouillon en de laurierblaadjes. Daarna schil je de pastinaken. Na het schillen spoel je pastinaken schoon. Snijd 2 pastinaken in grove stukken en voeg toe aan de bouillon. Begin daarna met het snijden van 3 paprika’s. Verwijder de zaden en snijdt de paprika’s in grove stukken. Voeg dit ook toe aan de bouillon.

Terwijl de bouillon aan de kook wordt gebracht, rooster je de paprika’s. Was de 2 overgebleven paprika’s en maak ze goed droog. Daarna wikkel je elke paprika volledig in aluminiumfolie.  De paprika gaat namelijk direct op het vuur voor de geroosterde smaak. Belangrijk hierbij is het vuur niet te hoog te zetten anders krijg je verbrande paprika. Handig is de grootste pit te gebruiken op een middelhoog vuur. Steek het gas aan en leg de paprika tegen de pit aan, in het vuur met de kop naar boven. Op deze manier kun je de steel van de paprika pakken zonder je vingers te branden aan het vuur. Het gaat erom dat de schil van de paprika goed wordt geroosterd.

Controleer elke 5 minuten hoe het ervoor staat met de paprika. Je kunt het ook ruiken wanneer de schil echt goed geroosterd is, een heerlijke barbecue-achtige lucht begint zich te verspreiden. Na 5 minuten draai je de paprika om het gedeelte wat nog niet geroosterd is te roosteren. Dit proces herhaal je totdat de gehele paprika geroosterd is.  Als het roosteren klaar is, haal je de paprika uit de folie. Pas op voor hete lucht. Haal de bovenkant eraf en de zaadlijsten eruit, snijdt de paprika in grove stukken en voegt deze toe in de pan. Laat de bouillon nog even doorpruttelen totdat alle ingrediënten helemaal zacht gekookt zijn. Je haalt de pan van het vuur en je verwijdert de laurier.

Daarna ga je alles pureren en zeven. De gezeefde bouillon gaat weer in de pan op het vuur. Hier doe je dan de overgebleven 300ml groentebouillon bij. Goed roeren zodat alle ingrediënten mengen. Op een zacht vuurtje nog even laten door koken voor ongeveer 10 minuten. Zout en snufje peper toevoegen naar smaak.

Ondertussen maak je van de overgebleven pastinaak pastinaakchips. Zet een koekenpan met een laagje olie ter hoogte van het eerste kootje van je middelvinger op het vuur. Snijdt dunne plakjes van de pastinaak, ongeveer 1 mm dik. Maak in alle plakjes een snede tot aan het midden van het plakje. Wanneer de olie heet genoeg is bak je de pastinaak licht goudbruin.

Om te serveren heb ik een cocktail glas gebruikt waar ongeveer 125ml soep in kan. En als garnering de pastinaak chips. Bon appétit.

Groene paprikasoep met pastinaakchips_2

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Groene paprikasoep met pastinaakchips”

  1. Dat ziet er heerlijk uit Sabrina. Ik ga het binnenkort een keertje maken. Thanx!

Reacties zijn gesloten.