Nog geen stemmen

Hartige mini cheesecakes met tomaat en tijm

40 min
Gebak
Hartig

Speciaal voor Vaderdag maakte ik deze heerlijke hartige mini cheesecakes met tomaat en bacon. Eenpersoonstaartjes die papa zeker zal kunnen waarderen! De mini cheesecakes zijn vol van smaak en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Geen stress dus op Vaderdag zelf, want je maakt ze gewoon een dag van …

Speciaal voor Vaderdag maakte ik deze heerlijke hartige mini cheesecakes met tomaat en bacon. Eenpersoonstaartjes die papa zeker zal kunnen waarderen! De mini cheesecakes zijn vol van smaak en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Geen stress dus op Vaderdag zelf, want je maakt ze gewoon een dag van tevoren. Met een lekkere bodem van zoute Tuc crackertjes en een vulling met zongedroogde tomaten. En je maakt ze helemaal af met een topping van tomaat en eventueel bacon. Als je de tomaten een tijdje laat marineren in de azijn worden ze nog lekkerder! Wat geef jij je vader, naast deze heerlijke taartjes, nog meer?

Tip: een siliconen muffinvorm is erg handig voor deze mini cheesecakes omdat je ze er dan makkelijk uit kunt halen. Gebruik anders een metalen muffinvorm met muffinpapiertjes.

Ingrediënten

  • 100 gr Tuc crackertjes
  • 60 gr roomboter, gesmolten
  • 400 gr roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 takjes verse tijm, blaadjes afgeritst
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el bloem
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • zwarte peper
  • zout
  • optioneel: 100 gr bakbacon, laat eruit als je ze vegetarisch wilt maken
  • 250 gr cherrytomaten, grof gehakt
  • 2 tl witte wijnazijn

Ook nodig

  • Siliconen muffinvorm of metalen vorm met 12 muffinpapiertjes
  • Maal de Tuc crackertjes fijn in de keukenmachine of stop ze in een zipzakje en rol ze fijn met een deegroller.
  • Zet de muffinpapiertjes in de muffinvorm en verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  • Meng de kruimels met de gesmolten roomboter en verdeel gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan met de onderkant van een glas en zet in de koelkast.
  • Klop de roomkaas los met de eieren, knoflook, de blaadjes van 3 takjes tijm, Italiaanse kruiden en bloem. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng door het roomkaasmengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Let op, gebruik niet te veel zout want de Tuc crackertjes en de bacon (als je die gebruikt) zijn al erg zout.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvorm en bak de mini cheesecakes in 20 - 25 minuten tot ze droog zijn aan de zijkanten maar het midden nog enigszins flexibel is.
  • Laat de cheesecakes afkoelen en bewaar ze afgesloten in de koelkast als je dit wilt voorbereiden.
  • Meng de cherrytomaten met de witte wijnazijn, wat peper en de resterende blaadjes tijm. Zet ook afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de bacon knapperig in een droge koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier en hak grof.
  • Haal de mini cheesecakes 15 minuten voor serveren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om ze eventueel kort op te warmen in de oven, op 100 graden.
  • Garneer de mini hartige cheesecakes vlak voor het serveren met de cherrytomaten en bacon en serveer ze op kamertemperatuur of warm.

Notities

  • Met dit recept maak je 12 mini cheesecakes.
  • Bereiding: 20 minuten + Oven: 20 - 25 minuten.
  • Tip: een siliconen muffinvorm is erg handig voor deze mini cheesecakes omdat je ze er dan makkelijk uit kunt halen. Gebruik anders een metalen muffinvorm met muffinpapiertjes.

Heel benieuwd wat papa, en jij, er van gaan vinden! Fijne Vaderdag 🙂

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)