4.80 van 5 stemmen

Hasselback aardappels met truffel en knoflook

1 uur 35 minuten
Bijgerecht
Kerst

Geen feestelijk diner zonder een mooi aardappel bijgerecht! Zoals deze klassieke hasselback aardappels die ik combineerde met truffel, knoflook en Parmezaanse kaas. Hasselback aardappels zijn heel makkelijk te maken, zeker als je mijn tip (zie het recept hieronder) opvolgt voor het insnijden, dan heb je de aardappels zo snel als …

Geen feestelijk diner zonder een mooi aardappel bijgerecht! Zoals deze klassieke hasselback aardappels die ik combineerde met truffel, knoflook en Parmezaanse kaas.

Hasselback aardappels zijn heel makkelijk te maken, zeker als je mijn tip (zie het recept hieronder) opvolgt voor het insnijden, dan heb je de aardappels zo snel als mogelijk klaar voor de oven.

Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.

Ingrediënten

  • 2 - 3 vastkokende aardappels per persoon
  • 25 gr boter
  • 25 gr truffelolie
  • 1 - 2 teentjes knoflook, maak ‘m zo sterk als je zelf wilt
  • zout
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
  • serveer erbij: witte truffelmayonaise

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar waar alle aardappels in passen.
  • Snijd de aardappels van boven naar beneden heel dun in plakjes, maar zonder helemaal door te snijden. De handigste manier om dat te doen is door een aardappel op een lepel te leggen. Nu kun je makkelijk dun insnijden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er helemaal doorheen gaat. Je moet er even handig in worden, maar dat gaat je lukken.
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de truffelolie, knoflook en een royale snuf zout erdoor.
  • Leg de aardappels in de ovenschaal en sprenkel het boter-oliemengsel er met een lepeltje overheen. Zorg ervoor dat het ook goed tussen de plakjes komt, vooral de knoflook. Bestrijk als laatste de aardappels goed met een kwastje zodat ze helemaal bedekt zijn met het vet.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak ze 60 - 75 minuten tot de aardappels gaar zijn. Je kunt dit voorbereiden door ze eerder op de dag vast 60 minuten in de oven te zetten. De volgende stap doe je dan vlak voordat je gaat eten.
  • Bestrooi 15 minuten voor tijd de aardappels zeer royaal met Parmezaanse kaas en bak dan nog een kwartier verder.
  • Garneer de hasselback aardappels met een snufje zwarte peper en de peterselie en serveer ze met witte truffelmayonaise voor de liefhebbers.

Notities

  • Bereiding: 20 minuten + Oven: 60 - 75 minuten (afhankelijk van hoe groot de aardappels zijn)

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca