Aardappel

Met aardappel kun je de lekkerste recepten maken en daar ben ik dol op. Op Francesca Kookt vind je daarom ook veel aardappel recepten. Denk aan gebakken of geroosterde aardappels, maar ook stamppot en puree. Ik maak er ook graag ovenschotels mee of verwerk ze in stoofschotels en soepen. Koude aardappels en krieltjes in salade recepten vind je hier ook.

Is een pieper nou een groente of behoort het in een maaltijd tot een andere categorie? Daar zijn de meningen over verdeeld en vaak eten we het in Nederland als een koolhydratenbron. Het kan beide, en de keuze is wat mij betreft afhankelijk van het type gerecht wat je gaat maken. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Geniet van al mijn recepten!

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus.

Kiprolletjes met balsamico, krieltjes en groenten

Of je deze kiprolletjes nou doordeweeks of tijdens een etentje serveert, het is gelijk een feest aan tafel. Want deze opgemaakte schaal ziet er toch geweldig leuk uit? Voor de kiprolletjes gebruik ik kipfilet die eerst platgeslagen wordt met een vleeshamer of zware pan.

Vegetarische rotirol met kikkererwten en ei

Deze vegetarische rotirol stond al heel lang op mijn lijstje om te maken. Sowieso ben ik gek op Surinaamse roti (hier vind je het recept van mijn schoonmoeder), maar ik eet ze meestal met lam of doks. Tijd dus voor een vegetarische roti en deze keer als rotirol.

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus.

Geroosterde aardappel met biet en rookworst

Vandaag deel ik met jullie dit nieuwe recept voor een AVG’tje, maar dan wel met een Francesca twist! Ik ben dol op de combinatie van biet en rookworst en die heb ik mooi samengebracht met geroosterde aardappel in dit gerecht. De aardappels en bieten worden geroosterd in de oven.

Zomerse kippensoep met tomaat en venkel

Ik hoor mezelf nog zeggen, vlak voor de vakantie, dat ik absoluut niet van plan was om te koken ín de vakantie. Dat ik even uitgekookt was door mijn boek, nou niets bleek minder waar ;-).

Tajine met kip van de barbecue

Samenwerking – Zodra je ontdekt dat een barbecue zoveel meer is dan alleen een rooster op kolen waar je burgers en saté op kunt grillen, gaat er echt een wereld voor je open. En word je barbecue bijna je tweede fornuis.