Havermout met sinaasappel, olijfolie en munt

Havermout maak ik meestal automatisch met raw cacao, rozijnen, banaan en/of kaneel. Daaraan kun je je duidelijk zien dat ik ‘s ochtends nog niet helemaal wakker ben en op de automatische piloot kook 😉 Deze keer had ik behoefte aan een wat frissere variant van het ontbijt. En daar zijn …

Havermout maak ik meestal automatisch met raw cacao, rozijnen, banaan en/of kaneel. Daaraan kun je je duidelijk zien dat ik ‘s ochtends nog niet helemaal wakker ben en op de automatische piloot kook 😉 Deze keer had ik behoefte aan een wat frissere variant van het ontbijt. En daar zijn sinaasappel en munt perfecte ingredienten voor. Door de toevoeging van een drupje olijfolie wordt de havermout heerlijk romig. Deze versie is echt een aanrader! Enjoy it.

Wat je nodig hebt voor 1 groot of 2 kleine ontbijtjes:
250ml amandelmelk
sap van 1 sinaasappel
6 volle eetlepels havermout
1 kiwi
1 sinaasappel
olijfolie extra vergine
2 blaadjes verse munt

Wat je gaat doen:
Snijd de kiwi in kleine stukjes en snijd met een scherp mesje de partjes vruchtvlees uit de sinaasappel.

Breng de amandelmelk samen met de sinaasappel aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de havermout toe. Roer goed door en laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Voor mij is de havermout zoet genoeg door de toevoeging van het sinaasappelsap. Als je het graag zoeter wilt, voeg dan wat agave siroop of ahorn siroop toe.

Als de havermout dikker is geworden, schep je het in een kommetje. Strooi er lekker wat kiwi en partjes sinaasappel over en sprenkel er wat druppeltjes olijfolie over. Snijd de blaadjes munt in dunne reepjes en garneer hiermee je ontbijt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer