Hemelse kwarkbollen en hoe gaat het mijn PBP?

“Hoe zou het toch gaan met Francesca en haar Personal Body Plan?” Ik hoor het jullie denken en ik heb de vraag ook al een aantal keer gesteld gekregen. Nou, het antwoord is simpel: goed en niet goed. Laat ik maar beginnen met het niet goede gedeelte van mijn plan. …

“Hoe zou het toch gaan met Francesca en haar Personal Body Plan?” Ik hoor het jullie denken en ik heb de vraag ook al een aantal keer gesteld gekregen. Nou, het antwoord is simpel: goed en niet goed.

Laat ik maar beginnen met het niet goede gedeelte van mijn plan. Eigenlijk ook heel simpel: de afgelopen 5 weken tijdens de vakantie heb ik er helemaal niets, noppes, nada aan gedaan. Notificaties van de app uitgezet, niet gesport (die loze baantjes in het zwembad tel ik niet mee) en al helemaal niet mijn eten bijgehouden. De paar weken dáárvoor had ik er ook al weinig tot niets eraan gedaan, omdat mijn agenda uit elkaar klapte van de agendapunten. Nou zou dat geen reden mogen zijn om niet te sporten, zeker niet als je het een onderdeel van je leven wilt maken, maar ik had gewoon echt geen puf. De vermoeidheid stroomde gewoon uit mijn lichaam. Mijn coach probeerde me wel te motiveren, maar er kwam maar weinig uit. Wel ging ik iedere week nog sporten in het park en ik heb pilates herontdekt, wat ik enorm leuk vind.

Is er dan nog wel iets goeds te melden? Jazeker! Want ergens is er blijkbaar toch iets veranderd in mijn levenswijze en vooral eetgedrag. Automatisch denk ik namelijk toch beter na bij wat ik eet waardoor ik tijdens de vakantie geen gram ben aangekomen. Sterker nog, ik ben zelfs iets afgevallen en met de centimeters gaat het ook goed. Nog belangrijker: als ik in de spiegel kijk ben ik blij met wat ik zie en nu de vakantie voorbij is pak ik de draad langzaam weer op. Ik ben nu 5 maanden onderweg, er is 10 kilo vanaf, nog veel meer centimeters en ik voel me happy. Dat zijn resultaten waar ik heel trots op ben. In de laatste maand ga ik met mezelf in overleg hoe ik verder ga hierna. Dat laat ik jullie natuurlijk nog weten.

En in de tussentijd deel ik met jullie mijn versie van de hemelse kwarkbollen van Personal Body Plan. Iedereen die PBP volgt komt op een gegeven moment in aanraking met het recept van Rosa en ik besloot deze voor mijn vakantie eens te maken. Uiteraard was ik eigenwijs en paste her en der wat aan. Het resultaat was heerlijk! Smeuïge kwarkbollen die heerlijk zijn als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn trouwens op de dag zelf wel het lekkerst en ik moest me (het was zondag) erg beheersen om ze niet gelijk heel dik met boter en jam te besmeren. Oké, laat ik eerlijk zijn…dat heb ik ook met eentje gedaan ;-).

Wat je nodig hebt voor 12 kwarkbollen

  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr magere vanille kwark (ik ben fan van de Campina kwark)
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr blauwe bessen
  • rasp van 1/2 citroen

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten / Oven: 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Klop de eieren schuimig met het vanille extract. Klop daarna de olie en kwark erdoor.

Variatietip: je kunt ook citroenkwark gebruiken, laat dan het citroenrasp eruit.

3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en roer door elkaar met de blauwe bessen en citroenrasp.

4. Maak met 2 lepels of een ijsboltang 12 bolletjes van het beslag en verdeel deze over het bakpapier. Schuif het bakblik in de oven en bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

5. Laat de kwarkbollen afkoelen tot lauw en eet er dan gelijk maar eentje op. Bewaar de andere kwarkbollen in een luchtdichte verpakking. Piep ze de volgende eventueel even op in de oven. Invriezen kan trouwens ook.

Recept & fotografie: Francesca (geïnspireerd op het recept van Rosa)

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)