Review De Krat: Het eerste weekend

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn eerste Krat. Het werd afgeleverd bij ons kantoor in Amsterdam en alleen de levering was al een feest. Want alle ingrediënten zitten echt in een krat. Zoals het je verteld wordt op de site, zo doen ze het ook in de werkelijkheid. En daardoor zie …

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn eerste Krat. Het werd afgeleverd bij ons kantoor in Amsterdam en alleen de levering was al een feest. Want alle ingrediënten zitten echt in een krat. Zoals het je verteld wordt op de site, zo doen ze het ook in de werkelijkheid. En daardoor zie je gelijk de mooie producten en ruik je de heerlijke geuren.

Ik was gelijk verliefd op de kleine roma tomaatjes van Kwekerij Osdorp. Wat een smaak! Niks geen waterige nasmaak, gewoon een echte tomaat. Het was best een klus om dat bakje tomaatjes niet gelijk in 1 keer op te eten, maar het is gelukt ;).

Het rustieke brood Van Menno was een lastige, want dat zit natuurlijke boordevol koolhydraten. Gelukkig predik ik op deze site overal over koolhydraatarm in plaats van koolhydraatvrij. Want dit brood kan een mens met geen mogelijkheid laten liggen… Ik heb de helft ervan ingevroren en op zaterdagochtend heb ik mijzelf en the Mr. verwend met een stukje rustiek brood, verse roomboter, wilde weide graskaas en stukjes cocktail roma tomaat. Klein beetje zeezout en versgemalen zwarte peper erover en je mening over het ultieme broodje kaas is voor altijd veranderd.

Inmiddels heeft de rode peper van Kwekerij Osdorp kennis gemaakt met de garnalen van mijn visboer. Heerlijk 30 minuten gemarineerd met wat knoflook, limoenschil, olie en de rode peper en na het bakken opgegeten met wederom een stukje brood van Menno (ja, we zijn helemaal los gegaan dit weekend ;).

We hebben ook mooie gerechten gemaakt met de polderscharrelhoenbout (uit de oven met aardappeltjes, sinaasappel en oregano: recept vind je hier), broccoli en bosui (voorjaarsgroentensoep met visballetjes), de rabarber (heerlijke rabarber flip). En het recept voor de sizzling vietnamese biefstukpuntjes was de topper van Het Krat van de eerste week!

Ik kijk uit naar de 2e week :).

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)