Hoe je niet moet Bakken met Menno

Francesca kreeg het stoere kookboek Bakken met Menno van Menno de Koning (je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) opgestuurd. En ze wist meteen aan wie deze goed besteed zou zijn. Ik (hoi, Wendy hier) als co-blogger was maar al te blij om deze te mogen reviewen. …

Francesca kreeg het stoere kookboek Bakken met Menno van Menno de Koning (je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) opgestuurd. En ze wist meteen aan wie deze goed besteed zou zijn. Ik (hoi, Wendy hier) als co-blogger was maar al te blij om deze te mogen reviewen. Als er namelijk iemand van bakken houdt dan ben ik dat wel. Ik heb trouw alle afleveringen van het programma gekeken en was blij verrast dat alle kunstwerken die Menno daar heeft gemaakt ook in dit vrolijke kookboek staan. Het boek bevat de 50 favoriete recepten van Menno, waaronder dus ook heel wat Heel Holland Bakt toppers.

Boek-Menno

Menno werkt in een kookwinkel in Den Haag, heeft een grote baard, een lijf vol tatoeages én houdt van comics. Dat laatste zie je dan ook met regelmaat terugkomen in het boek. Met behulp van toffe illustraties is het boek aangekleed en doet het niet zo zoetsappig aan, zoals de meeste bakboeken dat vaak toch wel hebben. Bij het openslaan zie je direct dat het boek een mannelijke touch heeft.

Bij het doorbladeren van het boek viel mijn oog meteen op de limoen-cheesecake. Mán wat zag die er lekker uit. Ik wist al meteen wat mijn uitdaging ging worden uit het boek; cheesecake! “En joh, dat heb ik wel eens vaker gemaakt dus dat gaat wel goedkomen”, dacht ik nog.

Limoencheescake-Menno

Ik denk dat nu het juiste moment is om op te biechten dat ik deze cheesecake qua uiterlijk, redelijk naar de filistijnen heb geholpen. Sorry Menno. Dit alles kwam omdat ik in al mijn ongeduldigheid jouw recept niet helemaal heb opgevolgd. De lekkere topping die jij er zo zorgvuldig voor had bedacht, werd bij mij een soort yoghurtdrankje en liep linea recta van de taart af. Nadat mijn taart eruitzag alsof iemand er een glas melk over had laten vallen, bekeek ik nog eens goed het recept. Het bleek dat ik de topping over de taart had moeten verdelen terwijl hij nog in de vorm zat. Oh en klein detail; hij had daarna nog een uur in de koeling gemoeten. Waarschijnlijk was mijn topping daarna genoeg opgesteven om niet direct zuidwaarts te willen keren.

Cheesecake-totaal

Lees dit met het beeld dat ik nu met een enorm grote pruillip zit, dan vergeef je het mij hopelijk. Ik moest er in ieder geval wel een beetje om lachen. Gelukkig deed dit alles niets af aan de smaak. Ik heb snel, ahum, de topping van de taart laten lopen en alsnog een megagroot stuk afgesneden. Want aan de taart zelf was niet verkeerds!

Ik ben weer een wijze les verder: luister naar Menno, anders gaat het fout!

Willen jullie nou ook deze cheesecake maken, zorg er dan voor dat je niet zo ongeduldig bent als deze dame. Dan heb je naast een heerlijke taart, ook een prachtige taart. Ik ga Menno’s advies vanuit zijn voorwoord maar opvolgen: “Wees nooit bang om te bakken en uit te proberen. Als het niet lukt…dan doe je het gewoon nog een keer!”. Ik ga dan ook meteen naar de winkel, ik heb nog wat limoenen en roomkaas nodig…

Bakken met Menno
Kosmos uitgeverij
ISBN 9789021558721
NUR 440
Prijs € 24,99
Onder andere verkrijgbaar bij boekhandels en bol.com

Voor deze review hebben we een gratis kookboek ontvangen. Lees hier onze disclaimer.
Dit is een bijdrage van co-blogger Wendy.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)