Hoera! Welkom op de nieuwe site van Francesca Kookt

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5 …

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5 Eetkalenders, 2 boeken, meerdere e-books, talloze prachtige samenwerkingen en heel veel plezier in wat ik iedere dag mag doen én mijn geweldige kookfans als gevolg van deze keuze.

hoera welkom op de nieuwe site van francesca kookt 2 1

Jawel, laat die champagne maar knallen, want vandaag vier ik mijn 10-jarig jubileum! Eén ding is zeker, ik ben knettertrots en gelukkig. Hoe ik van beginnende blogger, die nota bene haar blog begon met schrijven over afvallen en koolhydraatarm eten ;-), ben gegroeid tot waar ik vandaag sta. Nog steeds is mijn buikgevoel leidend in alles wat ik doe, en niets leidt me af van mijn doel om samen met jullie te genieten van eten. In de breedste zin van het woord.  

Mijn eerste cadeau aan jullie: een compleet nieuwe site!

Vorig jaar wist ik al wat ik op deze feestelijke dag aan jullie cadeau wilde geven, namelijk een compleet nieuwe site. Want dat was wel echt nodig. Nou ben ik best goed in dingen aan elkaar knopen, maar de techniek aan de achterkant van de oude site was niet heel best meer en dat knopen ging steeds lastiger. Daarnaast wist ik ook wel dat de zoekfunctie een compleet drama was. Dus alles is op de schop gegaan en vandaag heet ik jullie welkom in mijn nieuwe online keuken.

Wat is er allemaal nieuw?

Nou, dat zal ik jullie eens vertellen:

  • Allereerst heeft de site een compleet nieuw design gekregen, wat gemaakt is door de talentvolle digital designer Bob. Het is alsof hij in mijn hoofd kroop, want al mijn ideeën heeft hij vertaald naar prachtige ontwerpen. De site is veel moderner, rustiger, luchtiger en helderder qua navigatie. En de heerlijke food foto’s die mijn vaste foodfotografe Wendy altijd van mijn recepten maakt, komen daardoor veel mooier uit.
  • De site gaat meebewegen met de seizoenen en dat vind ik zo tof! Nu zijn we helemaal in de lentesferen en zodra de zomer zich aandient gaan jullie dat ook terugzien in de ingrediënten, kleuren, fotografie en recepten die ik publiceer.
  • Wat ik ook heel graag wilde was een slimme zoekfunctie. Waarin je kunt zoeken op categorieën (van gang, gerecht, thema, feestdag, seizoen, ingrediënt tot tijdsduur), maar ook makkelijk kunt filteren binnen alle recepten.
  • En als je het even niet weet en verrast wilt worden dan typ je gewoon een gerecht of ingrediënt in de zoekbalk waarna alle resultaten verschijnen.
  • Recepten afdrukken, pinnen of delen met anderen kan nu ook allemaal.
  • Het weekmenu vind je standaard op de homepage, maar je kunt ook altijd nog de totale weekmenu’s in een blog teruglezen.
  • Naast recepten schrijf ik ook heel graag verhalen. Denk aan achtergrondartikelen, reviews, reisverslagen en artikelen over producten of ingrediënten. Maar op de oude site had ik daar geen vaste plek voor waardoor mijn schrijverij verwaterde. Nu niet meer! Want op deze site is er een vaste plek voor mijn verhalen.
  • Jullie wilden ook heel graag je favoriete recepten opslaan, ook dat is mogelijk. Door hier gratis lid te worden van mijn Kookclub maak je een account aan. In je persoonlijke kookclubomgeving kun je je favoriete recepten opslaan. Over deze persoonlijke omgeving heb ik nog wel iets belangrijks te melden, maar dat lees je later in dit artikel.
  • Iedereen die lid wordt van Francesca’s Kookclub maakt automatisch kans om aanwezig te zijn bij mijn eerste kookclubdiner op donderdag 9 juni. Dit is de aftrap van iets nieuws, namelijk dat ik in de toekomst vaker offline kookclubdiners, -lunches, -tastings of -workshops ga organiseren. Steeds als je het niet verwacht en op bijzondere plekken. Zo breng ik mijn liefde voor eten en het laten genieten van mensen nog mooier samen. En over het eerste diner… Dat wordt een Italiaanse proeverij van 10 gerechten tijdens een intiem diner met mij bij Trattoria Di Niente in Zoetermeer. Deze eerste editie is gratis (nog een cadeautje van mij!) en ik nodig 10 van mijn kookclubleden daarvoor uit.
francesca kookt meld je aan voor kookclub

Met cadeaus strooien ben ik trouwens nog niet klaar

De komende feestmaand ga ik nog veel prachtige producten aan jullie cadeau geven. Deze winacties komen allemaal online op mijn Facebook en Instagram accounts. En t/m donderdag 9 juni betaal je in de shop geen verzendkosten op mijn kookboek 365 Dagen Koken + bij ieder boek krijg je een flesje gerookte citroenolijfolie van La Liebre cadeau. Bestel ‘m hier!

hoera welkom op de nieuwe site van francesca kookt 3 1

Of we nu klaar zijn met de site? Nee, zeker niet 😉

Even heel eerlijk, het ombouwen van mijn oude site naar deze was echt een monsterklus. Naast dat ik al ruim een jaar bezig ben om alle recepten goed te categoriseren, moet ook ieder recept handmatig omgezet worden zodat ze allemaal op dezelfde manier worden getoond en jullie ze kunnen opslaan in je favoriete omgeving door op het hartje in de foto te klikken. En dat is nog niet klaar, nog lange niet zelfs ;-). Want naast dat ik de recepten omzet, lees ik ze ook allemaal nog een keer kritisch door, pas aan waar nodig en voor de echt oude recepten komen er ook nieuwe foto’s.

Dus nee, jullie kunnen nog niet alle recepten opslaan nu. Maar we (Dominique en ik) gaan daar achter de schermen wel hard mee door, we verwachten dat we over 6 maanden helemaal klaar zijn (en ermee, haha). Alle recepten die nieuw verschijnen zijn trouwens al wel klaar voor de toekomst en kunnen opgeslagen worden.

Aan de ingrediëntenlijsten wordt nog de optie toegevoegd om de aantallen aan te passen. Standaard zijn mijn recepten meestal voor 4 personen, maar met die nieuwe functie kun je dan ook de ingrediënten voor bijvoorbeeld 2 personen zien. Dit volgt zeer binnenkort.

Verder wordt de zoekfunctie gefinetuned om er nog een paar kleine kinderziektes uit te halen. En er komt een nieuwe cookiemelding waarin je ook de vrijheid krijgt om alles te weigeren als je dat wilt. Daar was ik voor de livegang van deze versie 1.0 nog niet helemaal uit en daarom heb ik besloten om de oude nog even te laten staan.

Wat nog flink doorontwikkeld gaat worden is de persoonlijke omgeving. In de toekomst wil ik het opslaan van de recepten verder finetunen, de mogelijkheid inbouwen om persoonlijke weekmenu’s samen te stellen op basis van je voorkeuren en er komt een speciale feature waarmee je je kunt aanmelden als kookboekenrecensent (en dan stuur ik jullie dus ook de nieuwste kookboeken op). Dit wordt ook de plek waar ik mijn kookclubevenementen ga delen en jullie als eerste informeer over bijzondere samenwerkingen en aanbiedingen.

hoera welkom op de nieuwe site van francesca kookt 4 1

Werkt er iets niet goed, laat het me weten!

Je maakt me ontzettend blij als je me een bericht stuurt via het contactformulier of een e-mail stuurt naar info@francescakookt.nl als er iets niet goed werkt op de site. Het liefst met een screenshot erbij als dat de boel verduidelijkt. Laat me daarbij ook weten of je de site op mobiel, tablet of je computer bekijkt en idealiter ook in welke browser.

Ook als je een suggestie hebt voor een toevoeging dan hoor ik dat graag. Ik wil dat je gelukkig wordt van zowel de inhoud als werking van deze site en daarvoor ga ik heel goed luisteren naar de feedback die ik krijg.

Voordat ik aan de champagne ga…

…wil ik eerst de toppers uit mijn siteteam kneiterhard bedanken. Wat een helden zijn jullie! Bob van Gendt die het design heeft gemaakt, Kees, Niek en Roy van Lamper Design die de site hebben gebouwd, Wendy Pronk die de prachtige foto’s heeft gemaakt van de ingrediënten en mijn nieuwe lentefoto’s, Dominique Michiels die keihard met mij aan het werk is om de recepten om te zetten en Gabriëlla van Rosmalen die me op het gebied van SEO en vindbaarheid adviseert. En als laatste mijn allerliefste Mr, die naast het bouwen van een supersnelle server me ook alle ruimte heeft gegeven om deze monsterklus af te ronden voor de lancering. Hij is afgelopen week zelfs met onze jongens op vakantie gegaan zodat ik de rust had om verder te werken. Zijn liefde en steun is misschien wel het mooiste cadeau wat ik kon krijgen voor mijn jubileum.

Ook wil ik jullie, al mijn geweldige volgers, waanzinnig bedanken voor de afgelopen 10 jaar. De liefde voor eten die wij samen delen, de miljoenen keren dat jullie iets van mijn site hebben gekookt, de mooie berichten die ik ontvang en de gesprekken en verbinding die daaruit ontstaan, zijn mijn energiebron.

Ik ben nog lang niet klaar met het delen van mijn passie. Sterker nog, de zin om samen met jullie nog 10 jaar te koken is groter dan ooit.

Kom, we gaan lekker eten! Oh nee wacht, eerst de champagne… cheers!

Heel veel liefs, Francesca

hoera welkom op de nieuwe site van francesca kookt 5 1

Foto Francesca bij Di Niente: Wendy van Bree Fotografie, Overige foto’s: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)