Zelfgemaakte cheeseburger

Ik wilde voor jullie eens in de geschiedenis van de cheeseburger duiken. Mijn eerste stop (zoals meestal) was Wikipedia en daar las ik de volgende briljante regel: Een cheeseburger of kaasburger is een hamburger met een plakje kaas op of onder het vlees. De cheeseburger wordt vooral geserveerd in horecagelegenheden. …

Ik wilde voor jullie eens in de geschiedenis van de cheeseburger duiken. Mijn eerste stop (zoals meestal) was Wikipedia en daar las ik de volgende briljante regel:

Een cheeseburger of kaasburger is een hamburger met een plakje kaas op of onder het vlees. De cheeseburger wordt vooral geserveerd in horecagelegenheden.

Nou, dat wisten jullie vast nog niet! Oftewel, daar kwam ik niet heel veel verder mee. Maar deze infographic daarentegen, die is wel erg leuk. En ik weet nu dat ik eigenlijk 1.050 sit-ups had moeten doen na het maken van mijn eigen cheeseburger recept. Dus wees voorbereid als je dit gaat maken 😉

 
 

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 hamburgers van de slager of je maakt ze zelf (rundergehakt, tartaar, ui, paprikapoeder, peper en zout)
2 verse sesambolletjes of hamburgerbroodjes
1 rode ui
8 kleine roma of cherry tomaatjes
1/2 komkommer
2 plakjes goede kwaliteit cheddar cheese
4 blaadjes sla (romaine sla geeft een heerlijke bite)
boter om in te bakken
peper
zout

Wat je gaat doen:
Snijd de ui in dunne halve reepjes, de tomaatjes en komkommer in dunne plakken. Snijd de broodjes in tweeën en grill de binnenzijde van de beide helften in een grillpan (zonder vet).

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin eerst zachtjes de rode ui. Schep het eruit als het zacht, glazig en een beetje bruin is en bewaar dit in een bakje. Bak daarna de hamburgers totdat ze gaar zijn (maar niet droog). Circa 8 minuten waarvan je de laatste minuut op iedere burger een plakje cheddar legt. Laat dit een beetje smelten op het vlees. 

Leg op de onderste helft van het broodje een blaadje sla en daarop een paar plakjes komkommer en tomaat. Strooi hier een beetje peper en zout over. Dan volgt de burger met de gesmolten kaas en daarop leg je wat gebakken rode ui ringen. Je eindigt met de bovenkant van het broodje. Ik heb nooit behoefte aan extra saus omdat de smaak al lekker genoeg is. Maar laat me je niet tegen houden als je er nog ketchup of iets anders op wilt.

Serveer met een kleine salade van de overgebleven tomaat en komkommer (met een beetje peper en zout) en eventueel wat frietjes. 

Bron cheeseburger infographic: Emily Scheffler

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)