Deze honing-mosterddressing is een simpel te maken dressing met een goede balans tussen zout en zoet die je voor heel veel salades kunt gebruiken. De dressing is ook heerlijk bij witlof of door een krieltjessalade.
Wat je nodig hebt voor 1 portie
– 1 eetlepel fijne mosterd
– 1 eetlepel vloeibare bloemenhoning
– 4 eetlepels extra vergine olijfolie
– zwarte peper

Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 5 minuten
Klop de mosterd, honing en olijfolie door elkaar heen met een garde of vork tot het een glanzend en homogeen mengsel wordt wat iets indikt. Proef of je de balans tussen mosterd en honing goed vindt. Is dat nog niet het geval, voeg dan naar smaak nog een beetje honing of mosterd toe. Klop er als laatste wat peper door naar smaak en je dressing is klaar.
Variatietip: Je kunt ook nog een scheutje citroensap aan de honing-mosterddressing toevoegen. Het maakt de smaak iets frisser, maar is geen must.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Leuke site Francesca! Heb een vraag over de honing/mosterd dressing. Wat voor een mosterd gebruik jij in dit recept?
Groets,
Inge
Hey Inge, sorry voor de late reactie. Deze was er even tussendoor geglipt… Ik gebruik hier fijne mosterd voor. Maar met grove kan ook hoor 🙂
Heerlijk door de witlof met appel en walnoten.
Ik heb dit heel gemakkelijke receptje geprobeerd en ik vind het heerlijk zoals aangegeven. Ik maakte er daarnaast een variatie mee door wat citroensap en wat citroenrasp toe te voegen en i.p.v. zwarte peper gebruikte ik cayennepeper. Misschien een suggestie vanuit mij om eens te proberen.
Leuke variatie!
lekker recept dankjewel 🙂
Ik wist even niet meer wat de precieze ingrediënten waren van deze altijd lekkere dressing over de sla. Dankzij jou nu weer wel. Bedankt!