Honing-mosterddressing

Deze honing-mosterddressing is een simpel te maken dressing met een goede balans tussen zout en zoet die je voor heel veel salades kunt gebruiken. De dressing is ook heerlijk bij witlof of door een krieltjessalade.

Wat je nodig hebt voor 1 portie

– 1 eetlepel fijne mosterd
– 1 eetlepel vloeibare bloemenhoning
– 4 eetlepels extra vergine olijfolie
– zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

Klop de mosterd, honing en olijfolie door elkaar heen met een garde of vork tot het een glanzend en homogeen mengsel wordt wat iets indikt. Proef of je de balans tussen mosterd en honing goed vindt. Is dat nog niet het geval, voeg dan naar smaak nog een beetje honing of mosterd toe. Klop er als laatste wat peper door naar smaak en je dressing is klaar.

Variatietip: Je kunt er ook nog een scheutje citroensap aan toevoegen. Het maakt de smaak iets frisser, maar is geen must.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Honing-mosterddressing”

  1. Ik heb dit heel gemakkelijke receptje geprobeerd en ik vind het heerlijk zoals aangegeven. Ik maakte er daarnaast een variatie mee door wat citroensap en wat citroenrasp toe te voegen en i.p.v. zwarte peper gebruikte ik cayennepeper. Misschien een suggestie vanuit mij om eens te proberen.