Hotspot: Tango Bar & Kjøkken in Stavanger

Een van mijn meest memorabele ervaringen tijdens de culinaire trip naar Stavanger, naast het Gladmat Festival, was het diner bij Tango Bar & Kjøkken. Deze veelzijdige horecazaak in de haven van Stavanger heeft een restaurant, bar, cocktailclub, terras aan de haven en zelfs nog een grill restaurant op het prachtige …

Een van mijn meest memorabele ervaringen tijdens de culinaire trip naar Stavanger, naast het Gladmat Festival, was het diner bij Tango Bar & Kjøkken. Deze veelzijdige horecazaak in de haven van Stavanger heeft een restaurant, bar, cocktailclub, terras aan de haven en zelfs nog een grill restaurant op het prachtige dakterras. Het is in 2004 geopend door de bekende en getalenteerde Noorse chef Kjartan Skjelde. De avond van ons diner was hij ook aanwezig en bereidde een briljant diner voor ons, van amuse tot dessert.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_2

Uit eten gaan in Noorwegen is niet goedkoop, dat geldt ook voor dineren bij Tango. Laat ik daar maar eerlijk over wezen. Maar aangezien het overal prijzig is in Noorwegen zal dit niet als verrassing komen. Maar als je dan toch geld gaat uitgeven, doe het dan alsjeblieft hier. Want man oh man, wat kunnen ze hier koken. Ons diner (5-gangen voor € 120, 3-gangen voor € 87,50) was een opeenstapeling van zorgvuldig op elkaar afgestemde smaakcombinaties. Pure ingredienten met af en toe een bijzondere bereidingstechniek zonder dat ze over de top gingen. Zelfs een jong meisje zag ik zichtbaar genieten van iedere gang die ze kreeg. En ik ga er nog een keer van genieten terwijl ik dit allemaal voor jullie opschrijf.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_3

We begonnen met 2 amuses. Een van de beste krabsalades die ik ooit heb gegeten met mossel en cress en een slaatje met Zweedse kaviaar en sour cream.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_4

Als voorgerecht kregen we een stukje gebakken leng (zoutwatervis, familie van de kabeljauw) met bereidingen van bloemkool, gestoomde mosselen en geraspte bevroren paling. Die Kjartan zelf even kwam raspen.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_5

Daarna volgde het versgebakken brood (nog warm!) met beurre noisette boter. Ik heb nog nooit zoiets geproefd, die boter was hemels lekker. Staat inmiddels hoog op mijn lijstje om na te maken in mijn eigen keuken.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_6

De kreeft op ‘melba’ toast met venkel, beluga kaviaar, vinaigrette van kreeft en avocado mayonaise was wederom fantastisch. Vooral met de Riesling erbij.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_7

Op naar het volgende gerecht, gebakken tarbot met carelian kaviaar, gerookte tarbot en krokante lardo. Toch een puntje van kritiek, bij dit gerecht hadden we de kaviaar-grens toch wel bereikt. En de carelian kaviaar was te overheersend waardoor de tarbot teveel naar de achtergrond verdween. Met de strawberry slush die daarna kwam, konden we even goed neutraliseren.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_8

De eendenborst als hoofd met de hazelnoot crumble en truffel was een groot feest. Ik hou van eend, hazelnoot en truffel en deze bereiding was zo puur en perfect op elkaar afgestemd.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_9

We hebben het de keukenbrigade flink lastig gemaakt tijdens het opmaken van deze borden, zoals je kunt zien 😉

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_10

Gelukkig was Kjartan nog niet klaar, want hij ging vrolijk door met verbazen tijdens het dessert. De flinterdunne pistache cake (weer een uitdaging voor thuis) met rode bessen en citroen-tijm ijs was de perfecte afsluiter van een prachtige avond.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_11

Tango is een enorme aanrader voor als je in Stavanger op bezoek bent en echt wilt genieten. Want naast fantastisch koken, weten ze ook wat goed gastheerschap inhoudt en het ontbreekt je de hele avond aan niets. En als je dan ‘s avonds om half 12 het restaurant uitloopt en dit je uitzicht is dan vergeet je dat echt nooit meer.

Tango Bar & Kjøkken_Stavanger_12

Tango Bar & Kjøkken
Nedre Strandgate 25,
4005 Stavanger
0047 – 51 50 12 30
Noorwegen
post@tango-bk.no
website

Mijn bezoek aan Tango is onderdeel van een 3-daagse persreis die ik heb gemaakt op uitnodiging van Visit Norway en Region Stavanger. Benieuwd naar al mijn blogs over Noorwegen?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)