Ik testte de nieuwe Veggie Nuggets bij McDonald’s!

Samenwerking – Ik juich het enorm toe als foodproducenten met vegetarische alternatieven komen in deze tijd waarin vaker vegetarisch en plantaardig eten echt heel belangrijk is. Al helemaal als een keten als McDonald’s zich daar hard voor maakt. Want ja, ook wij komen thuis weleens met onze jongens bij McDonald’s …

Samenwerking – Ik juich het enorm toe als foodproducenten met vegetarische alternatieven komen in deze tijd waarin vaker vegetarisch en plantaardig eten echt heel belangrijk is. Al helemaal als een keten als McDonald’s zich daar hard voor maakt. Want ja, ook wij komen thuis weleens met onze jongens bij McDonald’s en ze zijn er dol op. Ik ook trouwens, vooral een McChicken op zijn tijd gaat er bij mij heel goed in. En wat schetste mijn verbazing, McDonald’s heeft sinds kort ook Veggie Nuggets in het assortiment.

Misschien hebben jullie dit al een beetje meegekregen op social media, omdat vorige week opeens een aantal vega en islamitische influencers massaal aan de kipnuggets gingen… en dat leverde best wat negatieve reacties op. Maar de volgende dag bleek het om de nieuwe vegetarische variant te gaan. Een ludieke actie, waardoor het bij mij gelijk ging borrelen om deze Veggie Nuggets eens te testen.

Veggie Nuggets, hoe smaken die dan?

Een vega variant van een bekend product is natuurlijk een goed idee. Maar dan moet het ook goed smaken, daar draait het bij mij wel om als ik besluit om een vlees-, vis- of kipvariant in te ruilen voor een vega variant in ons flexitarische leven. Ik besloot daarom om de Veggie Nuggets en alle andere vegetarische burgers te testen bij McDonald’s samen met mijn grote vriend Tinus.

Dus daar gingen we, om half 12 ’s ochtends. Geloof me, ze kijken raar op hoor als je op dat tijdstip 6 verschillende burgers en 2 porties nuggets bestelt. Maar dat was het allemaal waard om goed te testen. We waren overall zeer positief verrast, met her en der een kritische kanttekening. Lezen jullie mee?

Veggie Nuggets versus de Chicken McNuggets

Het eerste wat opvalt bij het zien van de Chicken McNuggets versus de Veggie Nuggets is de buitenkant. De Veggie Nuggets lijken krokanter te zijn en zien er net even wat smakelijker uit. Ze hebben dan ook een andere paneerlaag en qua mondgevoel vind ik ze daardoor prettiger bij de eerste hap die krokanter is. De vegetarische vulling (gemaakt van Valess op basis van zuivel, niet van soja dus) lijkt qua structuur echt bizar veel op de kipvulling en is daardoor echt een goede vervanger.

Je proeft wel in de vergelijking dat de vulling minder mals is dan echte kip. Maar goed, het is dan ook geen echte kip. Maar stel dat McDonald’s het nog iets malser krijgt, dan zou het helemaal perfect zijn. Maar ik geloof er zeker in dat je iedereen hiermee ‘fopt’ en dat je als onwetende geen idee hebt dat je een Veggie Nugget eet. Sterker nog, ik nam er nog een paar mee naar huis en de mannen hadden echt geen idee. Missie enorm geslaagd, ik ben fan!

Veggie McChicken versus de normale McChicken

Bij het testen van de Veggie McChicken was ik al enigszins bevooroordeeld, want deze heb ik al meerdere keren gegeten. Wederom een enorme goede vervanger waarbij je bijna geen verschil proeft. De buitenkant heeft dezelfde bite als de Veggie Nuggets en in combinatie met de kenmerkende McChicken-saus is het alsof je de echte burger eet. Ook van deze burger zijn we fan!

Veggie Homestyle Crispy Chicken versus de normale Homestyle Crispy Chicken

Van de Homestyle Crispy Chicken zijn inmiddels ook twee vegetarische varianten verkrijgbaar: de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie Homestyle Crispy Chicken Mexican Salsa. Deze veggie varianten vonden we in de vergelijking iets minder goed geslaagd. Want wat de Crispy Chicken zo enorm kenmerkt is de super krokante buitenkant (daarom vind ik ‘m ook lekker) en dat heeft de veggie variant niet.

Het is dezelfde burger als die van de Veggie McChicken met dezelfde toppings (exclusief de bacon uiteraard) van de normale burgers. Ik zou het te gek vinden als ze het bij McDonald’s voor elkaar krijgen om zo’n zelfde krokante buitenkant te maken. Wat volgens mij wel zou moeten kunnen lukken, aangezien ik stiekem weet dat er van Valess ook producten bestaan met een krokante buitenkant. Maar als je het origineel niet kent, is het wel een prima burger. Vooral de Mexican Salsa uitvoering.

Ons eindoordeel!

Zoals ik in het intro al aangaf: we zijn enorm positief verrast over de Veggie Nuggets en de Veggie McChicken. Of je nou vegetarisch bent of een dagje vegetarisch wilt eten, dit zijn echt goede alternatieven voor een bezoek aan McDonald’s. En als ze die krokante buitenkant ook nog voor elkaar krijgen van de Homestyel Crispy Chicken, zijn we helemaal gelukkig!

Oh, en weet je wat we echt heel tof zouden vinden? Als ze bij McDonald’s een op zichzelf staande Veggie Burger weten te ontwikkelen. Misschien wel op basis van groenten of peulvruchten. En natuurlijk de Veggie Big Mac, ik blijf gewoon dromen ;-).

Wil jij de Veggie Nuggets ook proeven? Ze zijn nu tijdelijk verkrijgbaar bij de McDonald’s vestigingen, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je het me weten?

Dit is een samenwerking met McDonald’s, maar ons testoordeel is volledig ongecensureerd. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)