Italiaans feestmaal van Peccati Di Gola

Dat we bij Francesca Kookt blij worden van Italiaans eten, dat weten jullie allang. En dat we van makkelijk houden, is ook niet geheel onbekend. Onlangs kwamen we tot een geweldige ontdekking: er is een Italiaanse online winkel die écht Italiaanse producten kan thuisbezorgen voor (bijna) Italiaanse prijzen! Makkelijker in …

Dat we bij Francesca Kookt blij worden van Italiaans eten, dat weten jullie allang. En dat we van makkelijk houden, is ook niet geheel onbekend. Onlangs kwamen we tot een geweldige ontdekking: er is een Italiaanse online winkel die écht Italiaanse producten kan thuisbezorgen voor (bijna) Italiaanse prijzen! Makkelijker in Italiaanse sferen genieten kan dus eigenlijk niet. We laten je daarom vandaag graag kennismaken met de Italiaanse delicatessen van Peccati di Gola, in de vorm van een Italiaans feestmaal. Word jij er net zo enthousiast van als wij na het lezen? Helemaal onderaan de blog krijg je ook nog eens een promo code voor 10% korting.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_1a

Peccati Di Gola wordt gerund door Lauro Lai, zoon van Italiaanse vader en Nederlandse moeder. Hij heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht op Sardinië en is dan ook een echte fijnproever. Hij levert alleen de beste kwaliteit Italiaanse producten en is trots op de producten die in de webshop zijn te vinden. In de uitgebreide webshop vind je de meest heerlijke hapjes, pasta’s, meel, pastasauzen, olie, drankjes en zoete verleidingen. Daar moesten we natuurlijk wat van gaan uitproberen.

Lauro heeft voor ons een fijne selectie gemaakt de vele pareltjes uit zijn webshop, waaronder ook een voor mij wat minder bekend product waar ik erg nieuwsgierig naar was. Een heel bijzonder worstje uit Spilinga (Calabrië): ’Nduja. De producten inspireerden me dusdanig dat ik aan de slag ben gegaan ermee voor een feestelijk Italiaans diner. Vandaag vertel ik jullie alles over het diner en de komende tijd gaan er ook een aantal recepten van online komen.

Dippen in olijfolie met een caprese ernaast

Bij de antipasti hoort wat mij betreft een broodje wat je kunt dippen in heerlijke olijfolie. En natuurlijk een salade caprese. Met deze Oleificio Marras olijfolie, die uit het Sardijnse dorpje Aidomaggiore komt, waan je je direct op een Italiaans terras. De smaak is vol, rijk, fris en helder en past perfect bij de tomaten en buffel mozzarella. En de broodjes, zo simpel als ze zijn, smaken fantastisch met deze olie. Het feest kan beginnen!

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_3

Snoep antipasti

Deze schattige gevulde pepertjes, die overigens helemaal niet pittig smaken, zijn gevuld met een lekker gekruid broodkruim, gedroogde groenten, kappertjes en sardientjes. Fijne antipasti om vooraf te snoepen, met een glaasje bubbels erbij.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_4

Aperitief met viooltjes

“Een diner starten zonder bubbels, dat kan niet”, moet Lauro gedacht hebben. In ons pakket zat dan ook een vrolijke fles Mionetto il Viola. Dit is een mix van Prosecco en natuurlijk violenaroma. Goed koud zetten van te voren, flink wat ijs in je glas en de viooltjes komen je tegemoet. Salute!

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_5

‘Nudja, wie kent het niet

Deze smeerbare worst uit Calabrië is een varkensworst zonder kunstmatige toevoegingen. De enige ingrediënten zijn gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte pepers uit Calabrië. ‘Nduja betekend dan ook niets anders dan ‘worst’. Het is op meerdere manieren te gebruiken; als spread op een overheerlijk broodje, op je bruschetta, als toevoeging in je pastasaus of op je pizza voordat je deze in de oven schuift. Wees er in het begin voorzichtig mee in gebruik, het kán nogal pittig zijn. Wij hadden de verse ‘Nduja, deze is in de webshop ook in pot te koop.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_6

Wij hebben de ‘Nduja gebruikt voor een simpele pastasaus. Ui, paprika en knoflook in pan laten smoren en wat courgette meebakken. Dan ongeveer 150 gram van de ‘Nduja erbij. Heerlijk met penne, geroosterde pijnboompitten en op het laatst een handje basilicum. De saus was best pittig, maar niet vervelend.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_7

Ook heb ik een bruschetta gemaakt met de ‘Nduja. Het was een experiment, maar is supergoed geslaagd! Het recept hiervan krijgen jullie heel binnenkort.

Extra notige pesto

Deze Ardoino pesto is wat nootachtiger dan de gemiddelde pesto. Dat komt doordat er naast pijnboompitten ook cashewnoten in zit. Ook is er een kaasmengsel gebruikt van Grana Pardano en Pecorino Romano kaas. Wij hebben hier bijzonder smakelijke bladerdeeghapjes van gemaakt. Dit recept vinden jullie morgenochtend op de blog!

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_8

‘Hoerige saus’ van Donna Antonia

Deze sugo alla putanesca van Donna Antonia ziet eruit alsof een Italiaans omaatje dit eigenhandig heeft ingepakt. Wanneer je de verpakking opent, blijkt dit zo maar echt waar te kunnen zijn. De tomaten zijn handgeplukt en op dezelfde dag nog verwerkt tot deze saus. De saus is supergoed op smaak is en heeft geen toevoeging van peper of zout nodig. Heerlijk in combinatie met de pasta van Temporin die volgens mijn gasten zijdezacht was.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_9

Ik heb in de saus gehaktballetjes laten garen. In de balletjes had ik een flinke hoeveelheid venkelzaad gedaan waarvan de smaak doorsijpelde in de saus. En dat was een heerlijke combinatie. De gehaktballetjes heb ik in de volgende ronde geserveerd met rozemarijn-aardappels uit de oven en een pompoen-knoflookpuree die Francesca al eens eerder heeft gemaakt.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_10

Kokosijs met Nutella: ja, echt

Als dessert maakte ik kokosijs gemaakt met Nutella en koekjes van pistachenootjes. Dit ijs is knetter lekker, maar zo simpel om te maken. Wil je dit ijs ook eens maken? Kijk dan hier voor het recept.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_11

Chocoladekusje met hazelnoten

Bij het welverdiende kopje espresso (met limoncello on the side natuurlijk), mochten we ons nog eenmaal onderdompelen in iets heerlijks; Baci Perugina. Een lekker chocolaatje met hazelnoot. Een van mijn gasten kende dit snoepje vanuit de tijd dat ze in Italië woonde. Het leukste aan dit zoete hapje vond ze dat er een briefje in elk papiertje zit gewikkeld. Hierop staat een spreuk die alles met de liefde én een zoen te maken heeft. ‘Un bacio’ betekent namelijk ‘een kus.’

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_12

We hebben geweldig genoten van het Italiaanse diner en bij het afscheid nemen werd me op het hart gedrukt dat het even leek alsof ze weer in Italië waren geweest. Een groter compliment is er niet te krijgen na een dag in de keuken te hebben gestaan.

De producten van Peccati Di Gola smaakten allemaal even heerlijk en puur. De ‘Nduja was een welkome verrassing en komt vanaf vandaag ook vaker op het menu te staan. Ik weet nu waar ik het kan halen en dat ik er eindeloos mee kan variëren; wát een smaakmaker. Wat ons betreft is Peccati di Gola een supertip!

Ga je zelf ook een keer bestellen, maak dan gebruik van de speciale Francesca Kookt promo code waarmee je 10% korting krijgt! Deze is geldig t/m 31 oktober 2014: FRA-PDG.

Dit is een bijdrage van co-blogger Wendy.
Voor deze review hebben we gratis producten ontvangen.
Maar zoals je gewend bent, lees je hier alleen onze eigen en eerlijke mening.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer