Japanse vispakketjes uit de oven

In de categorie vispakketjes heb ik al een keer het recept voor oosterse vispakketjes met jullie gedeeld. Inmiddels heb ik vorige week een Japanse variant uitgeprobeerd en die was ook al zo yummie 🙂 Er gaan in de toekomst nog meer varianten volgen! Wat je nodig hebt voor 2 personen: …

In de categorie vispakketjes heb ik al een keer het recept voor oosterse vispakketjes met jullie gedeeld. Inmiddels heb ik vorige week een Japanse variant uitgeprobeerd en die was ook al zo yummie 🙂 Er gaan in de toekomst nog meer varianten volgen!

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 zalmmoten van de visboer
150gr gamba’s van de visboer, gepeld en schoongemaakt
1/2 courgette
2cm verse gember
1dl Japanse sojasaus
1dl Japanse rijstwijn
1dl medium dry sherry
2el suiker
2 bosuitjes
gemalen zwarte peper

Wat je in ieder geval gaat doen:
Meng in een platte schaal de sojasaus, rijstwijn, sherry en suiker. Laat hierin de zalm en de gamba’s ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakjes, rasp de gember fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

Neem 2 grote stukken aluminiumfolie. Leg op een stuk folie de helft van de plakjes courgette, strooi hier wat geraspte gember over. Leg hierop een zalmmoot en de helft van de gamba’s. Strooi hier wat zwarte peper over en ongeveer 3 lepels van de marinade. Als laatste strooi je wat van de bosui over de vis.

Laat de vispakketjes ongeveer 20 minuten in de oven staan totdat ze heerlijk ruiken en gaar zijn. Eet smakelijk en ik ben benieuwd of deze het van de Oosterse variant gaat winnen!

Wat je eventueel ook nog kunt doen:
– Erg lekker om hier een koolsalade bij te serveren.
– En met een beetje rijst erbij heb je een volledige maaltijd.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer