Kerst op de taart: Red Velvet kersttaart

Samenwerking – Ik ben er helemaal klaar voor! Voor de kerstdagen dus…met onze kerstboom, kaarsen, kerstmuziek, recept ideeën én kerstsokken. Want die horen er natuurlijk bij! Nu alleen nog een mooie taart voor tweede kerstdag…Eens even kijken of ik nog een feestelijk én makkelijke kersttaart voor jullie heb 🙂

Showstopper voor het kerstdiner

Dit jaar zorgen we voor de ‘kerst op de taart’ met drie fantastische en makkelijke bakrecepten waarmee je echt de show steelt. Wat denk je van deze prachtige Red Velvet kersttaart. In de echte kerstkleuren rood, groen en goud zet je hiermee iets spectaculairs op tafel.

En het mooiste is: je zet hem binnen 10 minuten in de oven. Vervolgens hoef je even helemaal niks doen en daarna komt het leukste gedeelte: het decoreren. Met deze Red Velvet kersttaart kun je helemaal los gaan qua decoratie, hoe leuk is dat? Leef je uit en versier de taart uitbundig met chocolade sneeuwpopjes, mooie kerst sprinkles, kerstboompjes, en meer. Er is genoeg te krijgen overal en op bakken.nl vind je nog meer inspiratie. Ook Dr. Oetker en Koopmans hebben de meest fantastische producten in huis voor een spetterende kersttaart en die koop je gewoon in de supermarkt. Ik ben vooral erg fan geworden van de nieuwe Kerstfantasie sprinkles mix van Dr. Oetker!

Wat je nodig hebt voor 1 red velvet cake voor circa 8 personen

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr roomkaas naturel
  • decoratie: sprinkles, chocoladepoppetjes/-kerstmannen/-hulstblaadjes en wat je verder nog mooi en lekker vindt voor de decoratie. Denk ook aan de presentatie van de kersttaart. Zoals bijvoorbeeld een mooie voet waar je de taart op kunt presenteren.

Tip: Wil je de red velvet cake zelf maken? Het recept daarvoor vind je onderaan deze blog.

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 50 – 55 minuten + Decoratie: 15 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht) en zet de bijgeleverde bakvorm in elkaar of gebruik een eigen bak-/springvorm. Wanneer je je eigen bakvorm gebruikt, vet deze dan in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de Red Velvet cakemix, eieren en 100 ml slagroom in een kom. Roer het eerst rustig door elkaar en wanneer het niet meer stuift, klop je het met de mixer op de hoogste stand in 3 – 5 minuten luchtig.
  3. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50 – 55 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker.
  4. Laat de Red Velvet cake afkoelen voordat je verder gaat met decoreren.
  5. Maak de topping door 100 gr roomkaas los te kloppen in een kom. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom toe en mix het geheel nog 2 minuten op de laagste stand tot een dikke topping. Klop de topping daarna in ongeveer 2 minuten luchtig.
  6. Snijd de cake horizontaal doormidden en bedek de onderste helft met 1/3 van de topping.
  7. Leg de bovenkant van de red velvet cake erop en verdeel de rest van de topping over de boven- en zijkanten. Strijk glad met een spatel of paletmes.
  8. Druk met je vlakke hand sprinkles tegen de zijkant van de cake aan en decoreer de bovenkant met chocolade hulstblaadjes, chocolade kerstfiguren en nog meer sprinkles.

Wil je de red velvet cake zelf maken en heb je meer tijd? Volg dan dit recept:

Wat je nodig hebt voor de cake:

  • 170 gr roomboter + extra om in te vetten
  • 240 gr karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 el witte azijn
  • 1 el vanille extract
  • 290 gr bloem
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 el cacaopoeder
  • 0,25 tl zout
  • 300 gr suiker
  • 1 el rode kleurstof (of meer, al naar gelang de gewenste kleur en sterkte van de kleurstof)
  • ook nodig: 2 taartvormen van 22 cm

Voor de frosting:

  • 250 gr witte chocolade
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract

Wat je gaat doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte) of 160 graden (hetelucht).
  2. Vet de bakvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
  3. Klop dan de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart.
  4. Meng de bloem met de baking soda, cacao en zout door elkaar.
  5. Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
  6. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
  7. Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
  8. Verdeel het beslag over de beide vormen en bak de taarten in 20 – 25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
  9. Smelt de chocolade voor de frosting in de magnetron of au-bain marie. Zet apart en roer af en toe door. Het moet volledig afgekoeld maar nog wel vloeibaar zijn.
  10. Klop de boter op de hoogste stand in ongeveer 15 minuten wit en luchtig.
  11. Voeg beetje bij beetje de roomkaas toe en daarna de vanille en witte chocolade.
  12. Mix dit tot een luchtige crème. Laat het indien nodig nog wat opstijven in de koelkast (roer dan wel elk half uur even door).
  13. Verdeel 1/3 van de frosting over de bovenkant van 1 cake en leg de andere cake erop.
  14. Bestrijk dan de bovenkant en zijkanten met de resterende frosting en decoreer volgens het bovenstaande recept.

Dat is ‘m dan, ons laatste ‘kerst op de taart’ recept! Deze is pas echt makkelijk te maken en je zet een prachtige kersttaart op tafel. Zoek je nog meer inspiratie? Hier vind je het eerste recept, de feestelijke brownie cupcakes, en hier het tweede recept, de winter wonderland cake. En op de site van Bakken.nl kun je nog veel meer mooie en makkelijke bakrecepten vinden voor de kerstdagen. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en geniet van het bakken!

Recept: Francesca, Fotografie: Debbie Bodewes
Dit is een samenwerking met Dr. Oetker en Koopmans. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Kerst op de taart: Red Velvet kersttaart”