Kerst Rocky Road Brownies

Samenwerking – Normaal maak je rocky road alleen met chocolade en andere ingrediënten zoals koekjes, noten of marshmallows. Maar wat nou als je begint met een laag smeuïge brownie en daar de chocolade over schenkt en die weer decoreert in rocky road-stijl. Dan krijg je het beste van twee werelden! En dat is precies wat ik dus gedaan heb, ook nog in kerststijl zelfs. Ik vind ze zo leuk geworden, mijn Kerst Rocky Road Brownies!

Kerst op de taart met alle soorten decoratie die je maar kunt bedenken

Het leuke van rocky road is dat je echt helemaal los kunt gaan met decoratie. Niets is te gek en je kunt er ook kliekjes noten, sprinkles, chocolade en zelfs gedroogd fruit mee opmaken die je nog in de voorraadkast hebt liggen, ideaal! Voor deze Kerst Rocky Road Brownies bleef ik natuurlijk goed in kerstsferen, en mijn kleurthema werd groen, rood en wit. Wit waren de mini marshmallows, rood de rode chocolade M&M’s (en ja, die heb ik handmatig geselecteerd uit een zak) en het groen kwam voornamelijk van de Dr. Oetker decoratiestiften. Ook maakte ik royaal gebruik van noten en de sprinkles uit de Dr. Oetker Kerstfantasie strooier.

Tijd om te bakken, vinden jullie ook niet? En ook bij dit laatste recept (zie ook de Naked Gingerbread Kersttaart en de Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel) kun je zelf kiezen hoe makkelijk of moeilijk je het jezelf maakt :-).

Recept Kerst Rocky Road Brownies met een beetje hulp

Wat je nodig hebt voor 8 grote stukken

Voor de brownies:

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 ml water

 

Voor de ganache:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

 

Voor de decoratie:

  • handje mini marshmallows
  • handje rode M&M’s
  • handje geroosterde noten, zoals amandelen, walnoten en pecannoten
  • handje witte chocoladekrullen of grof gehakte witte chocolade
  • 2 Dr. Oetker decoratiestiften, rood en groen
  • 1 potje Dr. Oetker Kerstfantasie sprinkles

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten + Oven: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en vorm de brownievorm zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de (hand)mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm en bak ze 35 – 40 minuten in het midden van de oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
  4. Hak de pure chocolade grof en schep in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk daarna over de chocolade. Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en schep de ganache daarna over de brownie.
  5. Decoreer deze rijkelijk met alle decoraties en laat opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de brownie in 8 langwerpige stukken en serveer op kamertemperatuur.

Tip: Deze Kerst Rocky Road Brownies kun je al ruim 1 dag eerder volledig voorbereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Zorg altijd wel dat de brownies eerst op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.

Ik ben heel benieuwd wat je gaat vinden van deze spectaculaire kerst brownies. Laat het me zeker even weten door een foto op social te plaatsen met #francescakookt en #kerstopdetaart. Wil je meer inspiratie voor kersttaarten? Hier vind je mijn recept voor de Naked Gingerbread Kersttaart en hier het recept voor de Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel. Kijk ook eens op de site van Bakken.nl, waar nog veel meer kersttaarten staan.

Recept Kerst Rocky Road Brownies, zelfgemaakt

Wat je nodig hebt voor 12 – 16 stukken

Voor de brownies:

  • 150 gr boter
  • 275 gr fijne kristalsuiker
  • 75 gr cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gr bloem, gezeefd

 

Voor de ganache:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

 

Decoratie

  • handje mini marshmallows
  • handje rode M&M’s
  • handje geroosterde noten, zoals amandelen, walnoten en pecannoten
  • handje witte chocoladekrullen of grof gehakte witte chocolade
  • 2 Dr. Oetker decoratiestiften, rood en groen
  • 1 potje Dr. Oetker Kerstfantasie sprinkles

 

Ook nodig

  • brownievorm van 20 x 20 cm en bakpapier

Wat je gaat doen

Bereiding: 40 minuten + Oven: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en bekleed de brownievorm met bakpapier.
  2. Doe de boter met de suiker en cacaopoeder in een steelpan en laat al roerend smelten. Schep daarna over in een kom.
  3. Klop met de (hand)mixer één voor één de eieren erdoor gevolgd door het vanille extract en laat 5 minuten draaien. Spatel daarna rustig de bloem erdoor tot het goed gemengd is.
  4. Bak de brownies in 30 – 35 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen op een rooster.
  5. Hak de pure chocolade grof en schep in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en schenk daarna over de chocolade. Roer met een kleine garde of pollepel tot de chocolade helemaal gesmolten is en schep de ganache daarna over de brownie.
  6. Decoreer deze rijkelijk met alle decoraties en laat opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de brownie in 12 – 16 kleine, vierkante brownies en serveer op kamertemperatuur.

Recept: Francesca & Debby, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Bakken.nl. Lees ook hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *