Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Quiche met radijsjes, doperwten en pesto

Zoek je een hartige quiche waarin de heerlijke smaken van de zomer zijn verwerkt? Nou, dan heb ik wel wat lekkers voor je! Ik maakte namelijk een quiche met doperwten, radijsjes en pesto en dat was echt een geweldige combinatie. Deze quiche is ook nog eens heel makkelijk te maken,

Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper

Mijn schoonzus kan waanzinnig goed koken. Naast haar Surinaamse kookrepertoire tovert ze geregeld andere verrassingen uit haar hoge hoed. Zoals Chinese gestoomde vis met gember, knoflook en peper. Ik heb een half idee hoe ze die maakt, maar ik moet het geheim nog een keer ontfutselen. Maar met haar gerecht

Enchiladas met gehakt en pico de gallo

Samenwerking – Ik ben dol op enchiladas en ik denk dat het wel mijn favoriete Tex Mex gerecht is. Vandaag is het daarom weer tijd voor een lekker enchiladas recept en deze keer maakte ik enchiladas met gehakt en pico de gallo. Met enchiladas kun je alle kanten op qua

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping. Het basisrecept is van JoorKitchen, een foodblog met zeer smakelijke en pure

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen. Dat neem ik echter op de

Pulled chicken nacho’s

Als ik mijn kinderen ergens blij mee kan maken thuis zijn het wel deze pulled chicken nacho’s. En aangezien we midden in het feestweekend van mijn jarige tiener zitten, vond ik het wel toepasselijk om mijn pulled chicken nacho’s recept met jullie te delen. Een ovenschotel vol met lekkers is

Appelcake met amandel en cranberries

Een zachte, luchtige appelcake met onder andere amandelen, geweekte cranberries en bomvol plakjes appel. Daar mogen ze mij voor wakker maken! En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben. Ik liet me inspireren door de cranberry-amandeltaart uit het winterkookboek van Bio aan Huis. Sinds een half jaar

Pompoentaartjes met pecannoten en ahornsiroop

Deze smeuïge pompoentaartjes bakte ik een keer niet met suiker en boter, maar ik experimenteerde met de combinatie van ahornsiroop en olijfolie. Twee van mijn favoriete ingrediënten die geweldig bleken samen te gaan met de pompoen. Met als resultaat zalige pompoentaartjes die zo op waren. Ik denk dat het glazuur

Vierkazenquiche met port van Charlie’s Kitchen

Dat lekker eten en genieten van het leven hand in hand kunnen gaan met lekker in je vel zitten en goed voor jezelf zorgen bewijst Charlotte de Jong, oftewel Charlie’s Kitchen, met haar nieuwe kookboek. Een boek met 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans in je leven. Maar

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Zuid-Afrikaanse vegetarische bobotie

Toegegeven, de enige Zuid-Afrikaanse bobotie die ik in het verre verleden kende, was degene uit een pakje. Ik had geen idee hoe de echte hoorde te smaken. Maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Sowieso zal je mij nooit meer wereldgerechten uit een pakje zien maken, want

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico. Ik had nog wat

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)