Zelfgemaakte kip siam

Wie kent ze niet. De kant-en-klaar pakjes met de wereldgerechten die je in de supermarkt kunt vinden. Ik denk dat Kip Siam wel een van de grootste favorieten is van werkend en druk Nederland. Ik gebruikte ze vroeger ook hoor en ik moet bekennen, ik vond ze nog niet eens …

Wie kent ze niet. De kant-en-klaar pakjes met de wereldgerechten die je in de supermarkt kunt vinden. Ik denk dat Kip Siam wel een van de grootste favorieten is van werkend en druk Nederland. Ik gebruikte ze vroeger ook hoor en ik moet bekennen, ik vond ze nog niet eens vies.

Een paar weken geleden besloot ik een variant te bedenken die niet uit een pakje komt. En experiment gelukt. Het smaakt totaal niet als het pakje (sorry), maar het is wel reuze lekker en zo klaar.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 kipfilets
1 klein bouillonblokje
2 teentjes knoflook
200gr paddenstoelen (ik heb cantharellen gebruikt)
lente uitjes
1/2 Chinese kool
2 theelepels korianderpoeder
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel maizena
handvol ongezouten cashew noten
zonnebloemolie
peper
zout

kip-siam-2

Wat je gaat doen:
Snijd alle groenten: hak de knoflook fijn, de paddenstoelen door midden, de lente uitjes in ringen en de kool in repen. Snijd de kipfilet in stukjes.

Verwarm wat zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de knoflook met het bouillonblokje. Voeg daarna de kip toe en bak deze gaar en met een mooi bruin korstje. Voeg daarna kool toe en bak deze mee zodat het gaat slinken. Daarna kunnen de paddenstoelen en de lente uitjes erbij. Bak deze nog even kort mee.

Voeg de korianderpoeder en de ketjap toe, goed mengen en nog een minuut of 2 bakken. Giet er 350ml water bij en roer door. Maak de maizena aan met 2 eetlepels water en roer dit tot een papje. Giet beetje voor beetje de maizena erbij totdat de saus licht gebonden is. Op het laatste moment gaan de cashew noten erbij. En klaar is je Kip Siam zonder pakje 🙂

Serveer met basmati- of zilvervliesrijst.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca