Kipburger met taugé, kool en pindasaus

Weten jullie nog dat wij onze ultieme festival burger, de spicy salmon burger, op de blog hebben geplaatst? Daarin vroegen wij ook wat jullie favoriet was en daarmee maakte je kans op twee kaarten voor festival de Parade. Deze kipburger met taugé, kool en pindasaus is de winnaar geworden. We …

Weten jullie nog dat wij onze ultieme festival burger, de spicy salmon burger, op de blog hebben geplaatst? Daarin vroegen wij ook wat jullie favoriet was en daarmee maakte je kans op twee kaarten voor festival de Parade. Deze kipburger met taugé, kool en pindasaus is de winnaar geworden.

We hebben watertandend al jullie favorieten bekeken en van eentje vielen we bijna van onze stoel. De gado gado burger van Richelle was verrassend, smaakvol en zeer geschikt voor op een festival. Daarmee dan ook terecht de winnaar! Alhoewel, wel eerst even testen natuurlijk. We hebben de burger gelijk maar even ‘nagemaakt’ om een goed en gefundeerd oordeel te geven.

Conclusie: deze smaakvolle burger lusten wij wel op ieder willekeurig festival. Maar thuis smaakt ie hartstikke lekker! Uiteraard heeft deze burger niets te maken met de echte gado gado, want dat is een compleet ander gerecht, maar ik snap wel waarom Richelle op deze naam kwam door de combinatie van ingrediënten. Wij hebben ‘m omgedoopt tot kipburger met taugé, kool en pindasaus. Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 2 burgers:

2 teentjes knoflook
200gr kippendijen (kipfilet kan ook, maar ik vind kippendijen malser)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepel zoete ketjap
handje taugé
handje witte kool
1 eetlepel sesamzaadjes
2 broodjes
2 eetlepels Hellmann’s
2 gekookte eieren
pindasaus naar wens
handje gebakken uitjes

Tip: ik gebruikte de pinda sambal van de toko. Een pittige pindasaus met stukjes pinda erin, die smaakt er erg lekker bij.

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Snijd de knoflook fijn en de kippendijen in reepjes.

2. Zet een steelpannetje met water op het vuur om later de kool en taugé in te blancheren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hier kort de knoflook in, voeg vervolgens de kippendijen, sesamolie en zoete ketjap toe. Laat dit in zijn geheel zo’n 5 minuten op middelmatig vuur garen.

3. Rooster ondertussen de sesamzaadjes en blancheer de witte kool en taugé samen in het steelpannetje met water dat inmiddels kookt.

4. Snijd de broodjes open, besmeer met een eetlepel Hellmann’s per broodje en beleg met de kip, taugé, witte kool, ei, pindasaus, sesamzaadjes en gebakken uitjes.

Bedankt voor het delen van deze heerlijke kipburger met ons, Richelle!

Recept: Richelle, Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)