Kleine chocoladetaartjes met kokos

Heerlijke één- (of twee-) haps taartjes, ik kan er zo enorm van genieten! Het ziet er leuk en verleidelijk uit en omdat het een klein taartje is, proef je ook gelijk alle smaken! Pure chocolade en kokos gaan natuurlijk heel goed samen en de romige vulling is mooi in balans met de brosse bodem.

Het recept voor het deeg komt trouwens uit het bakboek Kleine taartjes van Petit Gâteau, een patisserie in Amsterdam waar het water je in de mond loopt. Zij verkopen allemaal verschillende soorten kleine taartjes en dit deegrecept is dan ook hét uitgangspunt voor vele verschillende varianten. Ik maakte er dus chocoladetaartjes met kokos van en ik hoop dat jullie er net zo van gaan genieten als ik!

Wat je nodig hebt voor 8 – 12 taartjes (afhankelijk van de grootte van je vorm)

Deeg:

  • 120 gr bloem
  • 50 gr poedersuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • ook nodig: bakringen van 6 cm en een uitsteker van 8 à 9 cm of een minimuffinvorm

 

Vulling:

  • 150 gr pure chocolade, fijngehakt
  • 150 gr slagroom
  • 25 gr suiker
  • 35 gr gemalen kokos + extra om te garneren
  • 10 gr roomboter, kamertemperatuur
  • ook nodig: spuitzak

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten + Koelen: 1,5 uur + Bakken: 8 – 12 minuten

  1. Doe de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  2. Snijd de roomboter in blokjes en wrijf die met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Kluts vervolgens het ei en doe 1 eetlepel ei bij het deeg. Kneed alles tot een samenhangend geheel. Voeg wat bloem toe als het deeg nog erg plakkerig is en als het nog erg droog is, voeg je wat ei toe.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Kneed het deeg daarna nog een keer goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  6. Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring of muffinvorm en tegen de randen aan. Het is niet nodig de vorm in te vetten omdat het deeg krimpt en voldoende boter bevat.
  7. Snijd deeg dat boven de ring of bakvorm uitsteekt netjes met een mes weg en prik wat gaatjes in de bodem.
  8. Zet de muffinvorm voor het bakken nog 30 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  9. Bak de taartjes in 8 – 12 minuten goudbruin (hou ze goed in de gaten) en laat ze afkoelen op een rooster.
  10. Ga nu verder met de vulling. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de suiker aan de kook en giet de slagroom over de chocolade. Spatel dit door elkaar tot de chocolade goed gesmolten is en meng dan de kokos erdoor. Voeg tenslotte de boter toe en mix alles nog met de staafmixer voor een glad resultaat.
  11. Spuit de vulling met behulp van een spuitzak in de taartjes en garneer met extra kokos.
  12. Bewaar de kleine chocoladetaartjes met kokos in de koelkast tot gebruik.

Recept: Debbie Bodewes, met behulp van het boek Kleine taartjes, Fotografie: DeedyLicious

Debbie maakt onderdeel uit van het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur ontwikkelt ze geregeld een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *