Kokos-limoenbrood uit All day breakfast

Toen ik het All day breakfast kookboek zag, was ik direct enthousiast. Ten eerste omdat ik al gelijk trek kreeg van het beeld op de cover. Ten tweede houd ik ontzettend van ontbijt, en ja doe mij dat gerust maar de hele dag door. Dit leken mij twee goede redenen …

Toen ik het All day breakfast kookboek zag, was ik direct enthousiast. Ten eerste omdat ik al gelijk trek kreeg van het beeld op de cover. Ten tweede houd ik ontzettend van ontbijt, en ja doe mij dat gerust maar de hele dag door. Dit leken mij twee goede redenen om het boek te openen en ik kan je vertellen…het werd alleen maar beter.

In de intro van het boek vertelt auteur Denise Kortlever over haar enthousiasme voor het ontbijt. Zij kan zich ’s avonds al verheugen op het ontbijt van de volgende dag, dat klonk wel herkenbaar! Het ontbijt kan zowel een klein rustmoment voordat de dag begint, een snelle energieboost voor onderweg of de ideale manier om een loom weekend in te luiden zijn, aldus Denise. Tot zover volg ik haar compleet. Ben nu wel heel benieuwd naar de recepten!

all-day-breakfast-review-1

De recepten zijn ingedeeld in categorieën. Elk met een andere sfeer en stijl. Ga je voor een snel ontbijtje? Ga dan naar hoofdstuk ‘Up & running’. Heb je een feestje gehad de avond vooraf? Dan heb je vast wel zin in een ontbijtje uit het ‘The day after the night before’. Naast dat de hoofdstukken leuk zijn opgebouwd, het is weer eens wat anders, vind ik ze ook nog eens heel handig. Als ik op zoek ben naar ontbijtrecepten denk ik namelijk ook in ‘momenten’, zoals: “Ik wil een ontbijt op bed” of “Ik wil nu even snel ontbijten”. 

all-day-breakfast-review-2

De cover beloofde het al en dat wordt verder waargemaakt in het boek: de fotografie en vormgeving zijn om te zoenen. Er zit een duidelijke lijn in, waardoor de beelden mooi bij elkaar aansluiten. Daarnaast zijn de recepten kort, maar wel volledig omschreven en door de vormgeving goed leesbaar en ook snel te scannen. Kortom, vanaf het moment dat je dit boek opent, krijg je echt zin om de recepten te gaan maken en dat wordt alleen maar erger naarmate je het boek verder doorbladert. Oftewel: een kookboek zoals het hoort!

all-day-breakfast-review-3

Het zal je wellicht niet verrassen dat ik maar moeilijk een keuze kon maken uit een van de recepten. Van een zachtgekookt eitje met parmahamsoldaatjes, cheddarbiscuits tot aan donuts met nutellaglazuur, ik wil het allemaal. Uiteindelijk heb ik mijn zus maar een keuze laten maken. Zij koos voor het kokos-limoenbrood met limoenmascarpone uit het ‘Lazy weekend brunch’ hoofdstuk. In de beschrijving staat dat het tussen een cake en brood in zit en dat het heel gemakkelijk is om te maken. Hier kon ik mij wel in vinden en daarom heb ik het brood voor haar, en een beetje voor mijzelf, gemaakt.

all-day-breakfast-review-4

Wat je nodig hebt voor 1 kokos-limoenbrood (8-10 plakken)

– 80gr boter
– 2 eieren
– 300ml melk (ik gebruikte kokosmelk dat als variatietip werd gegeven)
– rasp + sap van 1 limoen
– 300gr bloem
– 2tl bakpoeder
– 200gr rietsuiker
– 150gr gemalen kokos
– snuf zout
Extra: bakblik (23 cm) ingevet en bekleed met bakpapier

Voor de limoenmascarpone:
– 150gr mascarpone
– rasp + sap van een 1/2 limoen
– poedersuiker

all-day-breakfast-kokos-limoenbrood-1

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur. Klop ondertussen de eieren los met de melk en het limoensap. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, rietsuiker, kokos, limoenrasp en een snuf zout. Giet daarna het eimengsel en de gesmolten boter hierbij. Met een lepel meng je dit geheel tot een glad beslag. Schep het beslag in het bakblik en schuif het in de oven. In ongeveer 60-70 minuten is het brood gaar, test dit door met een satéprikker in het brood te prikken, als deze er droog uitkomt, is het gaar. Laat het brood daarna tien minuten afkoelen in het bakblik. Laat het brood daarna ook nog even afkoelen buiten het bakblik. Ondertussen kun je de limoenmascarpone maken. Hiervoor roer je de rasp en het sap door de mascarpone en voeg je poedersuiker naar smaak toe.

Snijd het brood in lekkere dikke plakken en schep er een lepel van de limoenmascarpone op. Het is een ontbijtgerecht, maar om eer te houden aan de titel van het boek mag je deze natuurlijk de hele dag door eten. Zo at ik een sneetje ook gewoon als toetje na het eten. Het is ook erg lekker om het broodje eerst nog even in de broodrooster te doen! 

Dit recept is bij ons thuis zeer goed in smaak gevallen op alle tijdstippen van de dag. Het All day breakfast boek staat vol met nog meer van dit soort heerlijke recepten en ik weet zeker dat ik er in de toekomst nog vaak genoeg ontbijtinspiratie uit zal halen.

Wil je gelijk aan de slag met een van de ontbijtrecepten uit All day breakfast? Het kookboek kost € 20,- en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels of bij bol.com.

Voor deze review hebben we een gratis kookboek ontvangen. Na het lezen en koken waren we enthousiast en daarom delen we deze review graag met je. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)