Kommetje met geroosterde groenten en kruidige kip

Ik ben enorm fan van de kruidenmengsels van Green Gypsy Spices. Vooral de mix Hoer op de grill is mijn favoriet. Vooral in combinatie met kip vind ik die echt fantastisch! Het geeft onwijs veel smaak aan je gerecht waardoor je vrijwel geen andere specerijen meer nodig hebt. Misschien vind …

Ik ben enorm fan van de kruidenmengsels van Green Gypsy Spices. Vooral de mix Hoer op de grill is mijn favoriet. Vooral in combinatie met kip vind ik die echt fantastisch! Het geeft onwijs veel smaak aan je gerecht waardoor je vrijwel geen andere specerijen meer nodig hebt. Misschien vind je de naam wat apart, kan ik inkomen, maar als je de smaak eenmaal proeft ben je om. En ik hou ook wel van het grapje erachter.

Dit kommetje met geroosterde groenten, kruidige kip, bonen en avocado is dan ook een heel smaakvol kommetje geworden. Maar ook heel voedzaam door de groenten, peulvruchten en vezels. Een perfect gerecht voor doordeweeks dus én geschikt voor het hele gezin. Tenminste, als ik mijn 6-jarige mag geloven…want die heeft zitten smullen!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 1 flespompoen
    • bakolijfolie
    • zeezout
    • 1 rode ui, in ringen
    • 2 kipfilets
    • 4 tl Hoer op de grill
    • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
    • 240 gr zilvervliesrijst
    • klein blikje mais (150 gr)
    • 200 gr kidneybonen
    • 1 avocado, in reepjes
    • handje verse koriander

Wat je gaat doen

Bereiding 20 minuten + oven 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd in plakken. Meng met 2 el bakolie en een snuf zout.

3. Meng de rode ui met een 1/2 el bakolie en een snufje zout.

4. Smeer de kipfilets in met de Hoer op de grill kruiden, circa 2 tl per kipfilet, en een beetje bakolie.

5. Verdeel de kip, ui en pompoen apart van elkaar over de bakplaat. Tussen de pompoen leg je de twee geplette knoflooktenen. Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten en draai alles halverwege een keer om.

6. Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de kidneybonen samen met de mais in een steelpannetje op laag vuur.

7. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de kip in reepjes. Verdeel de rijst, pompoen, rode ui, mais, bonen en avocado over de kommetjes. Garneer voor de liefhebbers met wat verse koriander.

Heb je kliekjes? Meng die dan door elkaar en bewaar in de koelkast. Dit smaakt de volgende dag prima als lunch. Je kunt er eventueel nog wat sla doorheen mengen.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca