Krieltjessalade met radijs, kruiden en ciderazijn

Laat ik nou dol zijn op krieltjes, radijs, verse kruiden en appel-ciderazijn (en dan vooral op deze). Dus toen ik die ingredienten bij elkaar combineerde op een grote schaal werd het een groot feest met deze krieltjessalade. Een zalige maaltijdsalade waarbij ik geen seconde vlees of vis heb gemist, zo …

Laat ik nou dol zijn op krieltjes, radijs, verse kruiden en appel-ciderazijn (en dan vooral op deze). Dus toen ik die ingredienten bij elkaar combineerde op een grote schaal werd het een groot feest met deze krieltjessalade. Een zalige maaltijdsalade waarbij ik geen seconde vlees of vis heb gemist, zo wil ik iedere dag wel vegetarisch eten!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

1,2kg krieltjes
zout
300gr groene asperges
200gr doperwten
1 bos radijs, inclusief het loof
flinke scheut olijfolie extra vergine (zo’n 6 eetlepels)
iets minder flinke scheut appel-ciderazijn (zo’n 3 eetlepels)
zeezout
zwarte peper
blaadjes van 8 takjes basilicum
handje dille, grof gehakt

krieltjessalade-met-kruiden-en-ciderdressing-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Boen de krieltjes (met schil en al) schoon en zet ze op in een bodempje water met zout. In 12-15 minuten zijn de krieltjes gaar, spoel ze daarna af onder koud water, schep terug in de pan en zet de deksel erop.

2. Terwijl de krieltjes koken zet je een grote pan met water en een snuf zout op, snijd je de onderkanten van de groene asperges af en zet je een bak met koud water en ijsblokjes klaar.

3. Blancheer de groene asperges 2- 3 minuten (afhankelijk van hoe dik ze zijn) en de doperwten 1 minuut. Schep de groenten met een schuimspaan uit het kokende water en in het ijswater. Zo stopt de garing en blijven de groenten mooi groen.

4. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Het groene loof was je goed en hak je daarna grof. Wat veel mensen niet weten is dat het groene loof heel goed voor je is en ook nog eens lekker smaakt, het heeft een licht pittige smaak. Zalig door een salade heen.

5. Open de pan van de krieltjes en schenk er olijfolie extra vergine en appel-ciderazijn in met wat zeezout en zwarte peper. Schep de groene asperges, doperwten, radijs en loof erbij en hussel door elkaar. Laat 2 minuten staan. Proef daarna en breng eventueel nog extra op smaak.

6. Schep alles over op een grote schaal en strooi er royaal de basilicum en dille over. Serveer direct.

Tip: serveer eventueel nog met extra veldsla en grof geraspte Parmezaanse kaas

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)