Lamszadel met olijven en chili

Dit is echt zo’n gerecht voor in het weekend. Overdag laat je die heerlijke marinade zijn werk doen en ‘s avonds hoeft het vlees alleen nog in de pan.  Ik wilde eigenlijk lamskoteletten gebruiken, maar de koteletjes die ik vond zagen er niet lekker uit. Dus hop naar een andere …

Dit is echt zo’n gerecht voor in het weekend. Overdag laat je die heerlijke marinade zijn werk doen en ‘s avonds hoeft het vlees alleen nog in de pan. 

Ik wilde eigenlijk lamskoteletten gebruiken, maar de koteletjes die ik vond zagen er niet lekker uit. Dus hop naar een andere slager en daar vond ik hele mooie stukken lamszadel. Maar als jij er koteletjes van wilt maken dan is dat dus geen enkel probleem. 

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
4 stukken lamszadel (of verdubbelen bij grote trek)
4 eetlepels olijfolie extra vergine
4 grote tenen knoflook
50gr goede kwaliteit zwarte olijven zonder pit
1 citroen
1tl oregano
1tl gedroogde/vlokken chili >
grof zeezout
1 rode peper

Wat je gaat doen:
Leg de stukken vlees in een platte schaal en zorg dat alle stukken op de bodem liggen. Sprenkel hier de olijfolie over. 

Snijd de teentjes knoflook en olijven in plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak de peper zeer fijn. Bewaar het pepermengsel totdat je gaat serveren.

Doe de knoflook, olijven, citroenrasp, citroensap, oregano en chili bij het vlees. Strooi hier wat grof zeezout over. Smeer de marinade met je handen goed in het vlees en dek daarna af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de koelkast en laat dit minstens een paar uur marineren. 

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukken lam. Verwijder wel eerst de marinade van het vlees. Zorg dat de stukken een mooi bruin laagje krijgen, circa 1-2 minuten per kant. Draai het vuur lager en giet een paar eetlepels water in de pan, schep daar de overgebleven marinade bij en laat het lam nog circa 2 minuten koken in de marinade. 

Serveer het lam met de marinade (zonder vocht) en strooi er wat gehakte rode peper over. Lekker met aardappelpuree (wel zelf maken dan hè) en wat gekookte bonen.

Thanks Nigella 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer