Wat je gaat doen
Voorbereiding: 30 minuten / Bereiding: 20 minuten / Oven: 25 minuten
1. Snijd de courgette in dunne plakken met bijvoorbeeld een mandoline. Leg de plakken in een vergiet, strooi er zout over en laat 30 minuten liggen (kan ook een nacht in de koelkast). Je kunt deze stap overslaan, maar als je dit niet doet is de kans aanwezig dat je lasagne waterig wordt. Veeg het zout er zorgvuldig af voordat je de plakken in de lasagne gaat verwerken.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken met dezelfde mandoline. Kook de plakken 5 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 1 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met kerrie, kurkuma, komijn, paprika, chili en peper en zout naar smaak. Voeg de passata toe en warm een paar minuten door.
5. Nu ga je de lasagne opbouwen. Begin met een laagje saus gevolgd door lasagnebladen (kook gedroogde eerst even voor), dan weer saus en daarop een laag zoete aardappel en courgette. Vervolg met lasagnebladen, saus, lasagnebladen, saus en de tweede en tevens laatste laag zoete aardappel en courgette. Verdeel als laatste de mozzarella in stukjes en geraspte kaas over de lasagne en zet 25 – 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Tip: Lekker om te serveren met een frisse salade.
Jummie, dit is zo ontzettend lekker! Van gesmuld vanavond!
Smaakte heerlijk. Als je de zoete aardappel te lang kookt worden ze te gaar en kan je ze niet meer in plakjes toevoegen. Doet trouwens niets aan de smaak af.
Ik deed er ook champignons en een restje spinazie bij.