Limoncello ijs

Ik heb een nieuwe verslaving: ijs maken. Nou was ik al verslaafd aan ijs, maar door de nabijheid van fantastische ijssalons in mijn omgeving (zoals Talamini) had ik minder de behoefte om het zelf te maken. Maar als je het 1 keer hebt gedaan, ben je verkocht. Het oorspronkelijk recept …

Ik heb een nieuwe verslaving: ijs maken. Nou was ik al verslaafd aan ijs, maar door de nabijheid van fantastische ijssalons in mijn omgeving (zoals Talamini) had ik minder de behoefte om het zelf te maken. Maar als je het 1 keer hebt gedaan, ben je verkocht.

Het oorspronkelijk recept voor dit limoncello ijs komt uit het delicious. kookboek. Ik werd verliefd op de presentatie. Je moest namelijk het ijs in halve citroenen scheppen, opnieuw laten invriezen en het daarna in partjes snijden. Ziet er fantastisch uit, maar…in de praktijk werkt het helemaal niet. Tot aan het scheppen in de halve citroenen gaat het goed, maar daarna glijdt het uit de citroenen in de diepvries omdat het vrij snel ontdooit. En de halve citroenen in partjes snijden zodra deze bevroren zijn is een onmogelijke zaak. Dus mijn advies: maak er mooie bolletjes van en serveer het met een takje munt en een klein glaasje ijskoude limoncello. En de smaak van het ijs? In 1 woord: hemels…

Wat je nodig hebt

4 grote biologische citroenen
– 125gr poedersuiker
– 70ml limoncello
– 250ml slagroom
– 200gr crème fraîche
– muntblaadjes voor de garnering

limoncello-ijs-2

Wat je gaat doen

Zeef de poedersuiker, rasp de schil van de 4 citroenen en pers er daarna 3 uit. Je hebt 100ml sap nodig. Doe de citroenrasp en het sap in een keukenmachine samen met de poedersuiker en de limoncello en klop dit door elkaar.

Klop de slagroom stijf samen met de crème fraîche en spatel daarna het citroenmengsel hier doorheen totdat het een mooi glad mengsel is.

Draai dit mengsel in een ijsmachine tot het ijs is. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ook in een doos in de diepvries zetten. Maar dan moet je het wel ieder half uur goed doorroeren/mixen gedurende 4 uur.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)