4.17 van 31 stemmen

Aardbeientiramisu met citroen

4 uur 25 minuten
Nagerecht
Zoet

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel. …

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren.

Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel. En in plaats van alcohol of koffie verdunde ik aardbeienjam met citroensap en water om de lange vingers in te dippen, wat fantastisch uitpakte.

Geniet van deze aardbeientiramisu tijdens een etentje, brunch of na een barbecue met vrienden. Of gewoon om het weekend te vieren! Ik zou het wel weten.

aardbeientiramisu met citroen 3

Ingrediënten

  • 200 gr slagroom
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr vloeibaar eiwit, bijvoorbeeld van Two Chicks of Your Daily Protein
  • 250 gr mascarpone
  • 2 tl vanille extract
  • rasp van 1 bio citroen
  • 175 gr aardbeienjam, bijvoorbeeld van Bonne Maman
  • sap van 1/2 citroen
  • water
  • 1 pak lange vingers
  • 200 gr aardbeien, kroontjes verwijderd

Ook nodig

  • schaal van circa 20 x 20 cm

Aan de slag!

  • Klop de slagroom op met de suiker, maar niet te stijf, en zet daarna apart.
  • Klop daarna, in een tweede kom, het vloeibare eiwit op tot stijve pieken.
  • Roer de mascarpone los in een kommetje met het vanille extract en de citroenrasp. Spatel dit door de slagroom en zet de klopper of garde van de keukenmachine nog even aan tot het net goed gemengd is. Maar klop niet te lang. Spatel daarna rustig de stijve eiwitten erdoor.
  • Meng de aardbeienjam met het citroensap en net zo veel koud water tot je een vloeibaar mengsel krijgt waar je de lange vingers in kunt dippen.
  • Doop de helft van de lange vingers een voor een in het aardbeienmengsel en leg deze op de bodem van je schaal. Druppel daarna nog wat van het mengsel erover. Verdeel hier de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Verdeel daarna een laag van plakjes verse aardbei erover.
  • Herhaal al deze lagen nog een keer en eindig met grove stukken aardbei, bijvoorbeeld in kwarten gesneden, en druppel nog wat van het laatste deel van het aardbeienmengsel erover.
  • Zet de aardbeientiramisu minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast voordat je gaat genieten.

Notities

  • Dit recept is voor een nagerecht voor 4 – 6 personen (afhankelijk van hoe groot je de stukken gaat snijden).
  • De afmeting van mijn schaal is 20 x 20 cm.
  • Je kunt de aardbeientiramisu al prima een dag eerder voorbereiden en in de koelkast zetten.
  • Bereiding: 25 minuten + Koelen: 4 uur

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)