Madaga review: great little foods voor kleintjes

Willen we niet allemaal vers koken voor onze kleintjes? Vanaf het moment van het eerste groentehapje, daarna het fruithapje en vervolgens de eerste echte maaltijden? Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat vergt wel tijd en creativiteit. Want koken voor baby’s is anders dan voor kinderen die al volledig …

Willen we niet allemaal vers koken voor onze kleintjes? Vanaf het moment van het eerste groentehapje, daarna het fruithapje en vervolgens de eerste echte maaltijden? Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat vergt wel tijd en creativiteit. Want koken voor baby’s is anders dan voor kinderen die al volledig met de pot mee eten. Je moet echt apart koken en vooruit plannen. En dat lukt niet altijd, weet ik uit eigen ervaring.

Francesca Kookt_review Madaga_2

Dat ervaarde Ingrid Cayet ook met haar eigen kind en ze vond het tijd worden voor verandering, ze richtte Madaga op. Een concept waarbij verse babyvoeding wordt bereid in echte potten en pannen. Niet verpakt in vacuüm getrokken glazen potjes met oneindige houdbaarheidsdata. Nee, gewoon in een bakje met beperkte houdbaarheid, want tja het is vers hè. Madaga vroeg mij of ik hun baby- en peutervoeding eens wilde uitproberen. Natuurlijk niet zelf, maar laat ik nou een perfect proefkonijn thuis hebben lopen. Een peuter in de fase van ‘ik eet echt niet alles hoor’, dat kan niet anders als een interessante review worden.

Eerst maar eens over Madaga

Madaga kookt vers en 100% biologisch voor baby’s en peuters. Wortel smaakt naar wortel en er worden geen E-nummers, kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en zout toegevoegd. Gerechten worden niet ingevroren of gesteriliseerd, vers is gewoon echt vers. Ze hebben een vast basisassortiment (wat trouwens ook bij Marqt verkrijgbaar is) en een weekmenu wat je zelf helemaal kunt samenstellen uit meer dan 90 recepten. Alle recepten zijn ontwikkeld samen met een diëtiste en hebben een goede balans tussen vis, vlees, gevogelte en tofu en er wordt veel vers fruit, groenten en granen gebruikt.

Alles wat je bij Madaga bestelt wordt gratis bij je thuisbezorgd, ze bezorgen inmiddels in bijna heel Nederland. En ze leveren ook ‘s avonds, dat is wel heel handig! De gerechtjes worden gekoeld vervoerd en netjes in dozen bij je afgeleverd. Vervolgens zet je het in je koelkast en hoef je het alleen nog op te warmen voor je eigen baby of peuter.

De peuter mag reviewen!

We kregen maar liefst 3 dozen vol met producten van Madaga thuis afgeleverd. Ik zag Jessey de komende 3 weken alleen maar Madaga eten, maar dat viel mee. Ze hadden namelijk iets heel leuks extra toegevoegd. Kom ik zo op terug!

Francesca Kookt_review Madaga_3

Jessey kon een aantal fruithapjes uitproberen, onder andere met bosbessen en banaan, twee verschillende avondmaaltijden waaronder de mediterrane visschotel en we hadden ook nog de gierstpap met aardbeien. Die laatste heeft mama opgegeten, oeps sorry, was wel heel lekker 🙂

Francesca Kookt_review Madaga_5

Nou lieve mensen van Madaga, ik weet niet waarmee jullie koken, maar Jessey heeft alles opgegeten! Hij was vooral fan van de avondmaaltijden en de mediterrane visschotel ging erin als koek. Hij had alleen geen idee wat hij at, aangezien hij het over pizzasaus met vlees had. Maar ja, hij is net 3. Dan valt dat nog te vergeven.

Trakteren met Madaga

Nog even over dat ‘leuke’ wat Madaga in onze goodybag had gestopt. Dit was het Mr. Treat’s No Fuss traktatiepakket en die vond ik me toch leuk! 12 speculaas-broccoli cakejes die je kunt versieren. En daarnaast nog 12 cakejes die per stuk zijn verpakt en die je kunt uitdelen. De zak met ballonnen maakt het traktatiepakket compleet.

Francesca Kookt_review Madaga_4

Nou was Jessey de week ervoor net jarig geweest en had al uitgebreid getrakteerd. Maar ik vond dit te leuk om niet mee te nemen naar de crèche. Dus dezelfde dag mochten alle peuters daar de cakejes uitproberen. Ik (en de leidsters) waren allemaal erg benieuwd hoe de speculaas-broccoli cakejes zouden vallen. Nou, dat ging prima. Het is wel belangrijk dat ze lauwwarm zijn, want anders zijn ze een beetje droog. De kids aten ze bijna allemaal op en hun monden vielen open toen ze hoorden dat er broccoli in zat. Missie geslaagd.

Francesca & Jessey’s eindoordeel

Wij vinden Madaga leuk, lekker en eerlijk! Een mooi concept wat heel goed is uitgevoerd. De kwaliteit van de gerechtjes is heel erg goed en de smaak is top. De webshop, bezorging en service zijn allemaal super geregeld. Als je nou zelf even geen tijd hebt om te koken of het lastig vindt, dan is Madaga echt een uitkomst. Ik vind wel de prijs aan de hoge kant. De prijzen voor een maaltijd (voor mijn peuter) liggen tussen de € 2,90 en € 4,90. Een groentehap kost € 1,90 en 3 speculaas-broccolicakejes als tussendoortje kosten € 2,50. Als je kijkt naar de wijze van bereiding, de biologische ingredienten, verpakking en transport dan zijn deze prijzen vrij realistisch gok ik. Maar in de praktijk fors duurder dan wanneer je zelf zou koken. Voor mij zou het dan alleen een aanvulling op zijn. Een maaltijd die ik in huis heb als back up of als een van ons niet thuis is op een avond. Maar als ik zou moeten kiezen tussen een glazen potje uit de supermarkt versus een maaltijd van Madaga dan kies ik altijd voor de laatste, ongeacht de prijs.

Wil je Madaga zelf een keer uitproberen? Bestel dan hun proefmenu. Voor € 11,- krijg je 4 gerechten + de handige koeltas. En daar zit ook nog een cadeaukaart in t.w.v. € 20,-. Het proefmenu hebben ze zowel voor baby’s als peuters.

Voor deze review hebben we gratis producten ontvangen van Madaga.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer