Makkelijke pasta met ansjovis, tomaat en basilicum

Samenwerking – Op het moment zijn mijn bloginsiders druk bezig met recepten bedenken en koken met de makreel en ansjovis uit blik van Princes. Ik vind het heel tof dat ze meedoen en allemaal zo enthousiast zijn. En ik zie ook al dat iedereen gelijk lekker aan de slag is gegaan, want er komen een hoop heerlijke gerechten voorbij! Zoals ansjovisboter met tijm en Parmezaanse kaas, Italiaanse bagna cauda, Indische makreel risotto, sushi met makreel en ansjovis, ansjovis pasteitjes, broodjes gevuld met ansjovis en pesto, een caesar salade 2.0,  ansjovis koekjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vind het eigenlijk vooral jammer dat ik het niet allemaal kan proeven 😉

De bloginsiders hebben nog even te gaan tot alle opdrachten voltooid zijn en dan moet er een winnaar gekozen worden. Dat zal wel lastig worden want ik zie nu al een hoop kanshebbers!

Onze makkelijke pasta met ansjovis-tomatensaus

Maar ook wij zijn aan de slag gegaan met de producten van Princes. Zo maakten we al eerder een simpel maar heerlijk gerecht met rijst en makreel. En ook dit keer maakten we het niet te ingewikkeld, want daar is vis uit blik uitermate geschikt voor! Het is een makkelijke pasta met ansjovis, tonijn, tomaat en basilicum geworden. Geloof ons, heel veel meer heb je niet nodig.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr orecchiette pasta* (in ieder geval te koop bij Albert Heijn)
  • zeezout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 1 blikje (45 gr) Princes MSC ansjovisfilets in olijfolie, fijngehakt
  • 2 blikken (800 gr) tomatenblokjes met basilicum
  • 1 blikje (185 gr) Princes MSC tonijnmoot in olie, uitgelekt
  • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • zwarte peper
  • handje basilicum, blaadjes grofgehakt
  • optioneel: geroosterde pijnboompitten

* Wij kozen voor de pastasoort orecchiette, dat is een pasta uit het zuiden van Italië en betekent letterlijk oortjes. Je kunt het eventueel vervangen door andere korte pasta.

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Kook de orecchiette (of andere pasta) beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met een snufje zout.

2. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in 2 el olie. Voeg de ansjovis toe en bak nog 1 minuut door.

3. Schenk de blikken tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten pruttelen.

4. Roer de tonijn en cherrytomaten erdoor en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout.

5. Schep de orecchiette en gehakte basilicum door de saus en warm door.

6. Garneer met blaadjes basilicum en eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten en serveer.

Nog meer gerechten met ansjovis

Dat je een heleboel lekkers kan maken met ansjovis wisten we stiekem al. Want deze bruschetta’s met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes zijn een van onze favoriete hapjes die we op de blog hebben staan! En laten we ook dit broodje met geroosterde paprika en ansjovis, oftewel torrades d’escalivada, niet vergeten. Want dat is een heerlijk broodje voor de lunch.

De lijst met lekkere gerechten met ansjovis (en makreel) wordt alleen maar langer door alle inspiratie die we van de bloginsiders krijgen. We zijn benieuwd wat jullie allemaal nog meer gaan bedenken, zet ‘m op insiders!

Dit is een samenwerking met Princes. Lees hier onze disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *