Mama, mag ik chocolademelk?

Iedere dag weer dezelfde vragen. “Mama, mag ik snoepje?”, ‘Mama, mag ik koekje?”, “Mama, mag ik chocolade?”, “Mama, mag ik chocolademelk?”. Het zal wel de leeftijd zijn en het helpt niet mee als er recentelijk een verjaardag is geweest waarbij alle snoep, koek en chocolade in ruime hoeveelheden voorradig waren. …

Iedere dag weer dezelfde vragen. “Mama, mag ik snoepje?”, ‘Mama, mag ik koekje?”, “Mama, mag ik chocolade?”, “Mama, mag ik chocolademelk?”. Het zal wel de leeftijd zijn en het helpt niet mee als er recentelijk een verjaardag is geweest waarbij alle snoep, koek en chocolade in ruime hoeveelheden voorradig waren. Mijn antwoord op deze vragen is tussen de 80 en 90% nee en af en toe mag er iets gesnoept worden. Of hij krijgt een ‘goed’ koekje (die hij erg lekker vindt trouwens) of ik probeer ‘m te foppen. Ja, je hoort het goed, foppen. Zoals bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte chocolademelk, wat eigenlijk natuurlijk stiekem een smoothie is. Daar is niks mis mee en je kind is blij en jij ook. Want dit recept is voldoende voor 2 grote glazen zodat jij er ook van kunt genieten.

Francesca Kookt_chocolademelk voor kinderen_2

Wat je nodig hebt

– 1 banaan (laat deze uit het recept voor kinderen die banaan te overheersend vinden)
– 3 verse dadels, zonder pit en in stukjes
– 1el suikervrije cacaopoeder/raw cacao
– 250ml plantaardige melk (ik gebruikte kokosmelk, maar amandelmelk is ook heerlijk)
– optioneel: 1el chiazaad

Francesca Kookt_chocolademelk voor kinderen_3

Wat je gaat doen

Doe alle ingredienten in de blender en blend totdat je een romige shake hebt. Vind je ‘m nog te dik? Schenk er dan nog wat extra melk bij.

Serveer de chocolademelk in grote glazen met een kleurig rietje en genieten maar!

Op zoek naar meer food inspiratie voor je kinderen? Klik dan hier voor Kleine Kokkies!
Met tips, speciale kindergerechten en veel gerechten waar de hele familie van kan smullen.

Kleine-kokkies_03_A

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)